• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, uçakla Batman`a geldi. Yılmaz, ilk olarak Balıkesir`e tayını çıkan Batman Valisi Ahmet Turhan`ı ziyaret etti.

 

Ziyarette sırasında konuşan Turhan, 3 yıldan beri Batman`da görev yaptığını hatırlatarak, \"Desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Batman tabi alt yapı durumu açısından hemen hemen tamamlamak üzere, inşallah eğitimde, tarımda, sağlıkta olsun önümüzdeki yıllar bunun semeresini çok güzel alacağız. Batman belki de bölgemizin bir incisi olacak. Özellikle eğitimde ve sanayide ciddi bir potansiyeli var. İnşallah terör bittiğinde Batman gölgemiz kendisine gelmeden ziyade belki ülke ekonomisine katkı sağlayan müreffeh bir yer olacağına eminim\" dedi.

 

Daha sonra söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Batman halkının Ramazanını kutladığını ve Vali Ahmet Turhan`ı yeni yerinde başarılar dileyerek, \"Sizin buradaki başarılarınızı gördük ve gerçekten faydalı işler yaptınız. Batman`ın geleceği adına önemli adımlar attınız bu açıdan sizi tebrik ediyorum. Batman bizim için çok önemli bir il ve gerçekten Batman`a büyük önem veriyoruz. Batman`ın kalkınması ve gelişmesi için yatırımlar yapıyoruz. Bir bölgenin gelişmesi, kalkınması sadece kamu yatırımlarıyla mümkün değil. Mutlaka özel sektörlerinde yatırımlarını artırmamız gerekiyor\" ifadesini kullandı.

 

Doğru Bildiğimizi Yapmaya Devam Edeceğiz
Son dönemde çok güçlü bir yatırım teşvik sistemi 6. Bölge ilan ettiklerini belirten Yılmaz, \"6. Bölgede 15 tane ilimiz var içlerinde Batman`da var. Batman`da onu çok iyi değerlendirebilecek bir konumda. İnsan potansiyeliyle, konumuyla bu yeni teşvik sisteminden en fazla yararlanacak olan illerimizden biri Batman olacak. Batman`daki huzur ortamı genel yatırım iklimi bu açıdan çok önemli. Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı herkes neye inanıyorsa, neyi düşünüyorsa açıkça ifade edebildiği ve farklı görüşlere, farklı siyasi eğilimlere herkesin saygı gösterdiği bir ortamda bu bölgemizin kalkınmasını, gelişmesini ve ilerlemesini istiyoruz\" dedi.

 

Terör büyük bedeller ödettiğini vurgulayan Yılmaz, \"Özelilikle bu bölgede yaşayan insanlara ödettiriyor. Aşına, işine ve ekmeğine mani oluyor. Fakat bizler doğru bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz. Geleceğe dönük adımlarımız devam edecek. Özel sektör açısından da büyük adımlar atmış durumdayız. Geçtiğimiz 10 yılda Doğu ve Güneydoğu`ya 32 Milyar lira yatırım yapmışız\" açıklamasını yaptı.

 

Ziyaretin ardından beraberindeki heyetle Batman Üniversitesi`nde bir dizi temaslarda bulunacak.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir