• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Hırsızlar Şimdi de Fıskiyelere Dadandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde fıskiyelerin çalınması yeşil alanların ciddi zararlar görmesine neden oluyor.

 

Bir süre önce Batman Belediyesine ait çok sayıda yağmur ve kanalizasyon kapağını çalan hırsızların yeni hedefi otomatik sulama sistemine bağlı fıskiyeler oldu. Park ve refüjlerden son bir ay içerisinde yüzden fazla fıskiyenin çalınması yeşil alanların ciddi zarar görmesine sebep oluyor.

 

Kentteki yeşil alanların otomatik sulama sisteminin yaşanan hırsızlık vakaları nedeniyle ciddi zararlar gördüğünü dile getiren Park ve Bahçeler Müdürü Talat Kaçmaz, \"Yeşil alanlar aşırı sıcaklardan dolayı düzenli bir şekilde sulanması gerekiyor. Ama fıskiyelerin çalınması nedeniyle yeşil alanlar zamanında ve düzenli bir şekilde sulanamıyor. Tanesi 8 ile 15 lira arasında değişen her fıskiyelerin kimler tarafından ne amaçla sökülüp götürüldüğünü bilmiyoruz. Kent yerleşim alanlarında 50`in üzerinde farklı yeşil alan otomatik sulama sistemi ile sulanmaktadır. Her bir yere gece gündüz bekçi koyarak korumamız mümkün değildir. Halkımızdan isteğimiz, yeşil alanlara sahip çıkıp koruması ve sulama sistemine zarar verenleri belediyemize bildirmeleridir\" dedi.

 

Son bir ay içerisinde 100`den fazla fıskiyenin söküldüğünü belirten Kaçmaz, \"Özellikle Şafak Mahallesi`ndeki Pir Sultan Abdal Caddesi ve Şirinevler Mahallesi ile Milli Egemenlik Caddeleri fıskiyelerin en fazla çalındığı yerler. Halkımızın Sulama sistemine ve parklara zarar verenleri gördükleri anda 24 saat süresince Belediyenin Alo 153 telefonuna veya mesai içerisinde 212 96 58 no`lu telefona bildirebilirler\" şeklinde konuştu.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir