• DOLAR 32.58
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2425.421
  • ...
Muhtarlardan Hat İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Türkiye Muhtarlar Derneği ve Tüm Muhtarlar Derneği ortak basın açıklaması yaptı.

 

Türkiye Muhtarlar Derneği adına Dernek Başkanı Mahsum Padir ve Tüm Muhtarlar Derneği adına Dernek Başkanı Fahrettin Kağba açıklama yaptı.
35 Muhtar adına yapılan açıklamada, muhtarların da üyesi olduğu 51 Nolu Kooperatifin Üniversite-Havaalanı arasında yapmış olduğu şehiriçi hat talebine, 50 ve 37 Nolu kooperatiflerinde başvuruda bulundukları ve taleplerin Trafik Komisyonunda değerlendirildikten sonra 51 Nolu kooperatifin başvurusunun yasal çerçeveye oturması nedeniyle komisyondan oy birliği ile geçtiği belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, komisyonda sonuç alınmasından sonra AK Parti İl ve İlçe yönetiminde olan bazı şahısların içinde oldukları 37 Nolu Kooperatif için vekil Ziver Özdemir`in dolduruşa getirip yetkililere baskı kurmaya teşvik ettikleri duyumunu aldıkları iddia edilerek, \"Üniversite ve Havaalanı arasında verilen hat üzerine yeni bir hattın daha açılmasını kaldıramayacağı halde böyle bir başvuruya vekil beyin referans olması düşündürücüdür\" denildi.

 

Milletvekili Ziver Özdemir`in, bazı şehir içi hat başkanlıklarına, muhtarların da üyesi oldukları 51 nolu Kooperatifin komisyondan geçmesinden sonra 37 nolu kooperatifin başvurusunu yeniden değerlendirilip geçirilmesi için yetkililerle konuştuğunu ifade etti duyumunu aldıkları ifade edilen açıklamada \"Bunun doğruluğunu anlamak için il ilçe yönetimiyle görüştük. İlçe yönetimi vekil beye ailesinin yeğen ve akrabalarının çok baskı yaptığını dile getirdi. Haksızlığa izin vermemek için vekil beye olup biteni sorduk. Kendisiyle 37 Nolu Kooperatifin komisyondan geçmesi için yetkilerle görüştüğünü kabul etti ve tüm anlatılanları da doğruladı\" şeklinde iddia edildi.

 

Kendilerinin de Ziver Özdemir`e bu güzergahın 2. bir hattı kaldıramayacağını ve ciddi sıkıntılar doğuracağını anlattıklarını ve yanlış işlere imza attığını söylediklerinin dile getirildiği açıklamada, \"Her Batmanlı vatandaş gibi 51. Nolu kooperatif üyeleri olarak sayın vekilin ihale tutmak, şehir içi hat açtırmak yerine Batmanın sorunları ile ilgilenmesini istiyoruz. AK Parti`nin Batman`da kan kaybına uğratacak işlerle ilgilenmesini istemiyoruz. AK Parti`yi kişisel talepler için kullananlara AK Parti`nin selameti için 35 Mahalle muhtarı olarak dur denilmesini yetkililerden istiyoruz\" denildi. (M.Sait Çelik /Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir