• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Hastalardan Başhekime Teşekkür Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hastaları Başhekimlikte kabul eden Başhekim Alan, \"bu hastalar hastanelerimize geldiklerinde Ramazan Yıldız patosa kolunu kaptırma sonucu, Selim Gurbel de bir kavgada döner bıçağıyla bilekleri kopmuş, Veysel Yaşlı da iş kazasında üç parmağı kopmuştu. Bu 3 hastamızın da kopan organları Mikrocerrahi Ünitemizde başarılı operasyonla yerine dikildi ve hastalarımız sağlığına kavuştu. Bu tür ameliyatlar hastanelerimizde yaklaşık bir yıldır yapılmaya başlandı. Bu konuda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde tek merkeziz. Bu tür yaralanmalar, uzuv kopmaları direk bize geliyor. Bizim tecrübeli öğretim üyelerimiz, hocalarımız bu konuda uzmanlaştılar. Şimdiye kadar 15 tane hastamızı başarılı ameliyatlarla sağlığına kavuşturduk. Bu üç hastamızın da kopan bilekleri, parmakları yerlerine dikildi ve sağlıklarına kavuştular.\"

Kopan Uzuvlara Zamanında Müdahale Şart
Mikro Cerrahi Ünitesi sorumlusu Yrd Doç. Dr. Mustafa Durgun ise konuşmasında Bölgede Mikro Cerrahi ameliyatlarının çoğu zaman deneyimli ekip ve personel yokluğu nedeniyle yapılamadığına dikkat çekerek, \"Daha önce kopan uzvun yerine dikilmesi için bölgemizden batı illerine giden hastalar buralarda yer yokluğu nedeniyle hastanelere kabulünde zorluk yaşıyorlardı. Ayrıca bu ameliyatlar pahallı ameliyatlardır. Özel hastanelerde 15 il 75 bin Liraya yapılmaktadır. Bu rakamı da birçok insanımız ödeyemiyordu. Biz bu ameliyatları ünitemizde ücretsiz yapıyor ve 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz\" dedi.

Zaman Kaybı Başarı Şansını Azaltıyor
Kopan uzvun en fazla 6 ila 8 saat içinde yerine dikilmesi gerektiğini ifade eden Durgun; \"Çoğu zaman bu bölgelerde meydana gelen yaralanmalarda hastalar ambulans uçaklarla Ankara`ya sevk edilseler bile zamanında ulaştırılamadıkları için kopan parçalar dikilemiyor veya dikilseler bile başarı şansları azalıyor. Hatta bu hastalar çoğu zaman gittikleri hastanelerde boş yatak bulmakta zorluk çekiyorlar. Özel hastanelerde de bu ameliyatlar pahalı olunca ameliyat olamayan birçok vatandaşımız sakat kalıyordu. Maddi ve manevi sıkıntı çekiyorlardı. Hastanelerimizde ve birimimizde sosyal güvencesi olan hastalarımızdan ücret almadan bu tür ameliyatlar artık yapılmaya başlandı. Mikro Cerrahi ameliyatı gerektiren ameliyatlara başladıktan sonra batı illerinden ünitemize hasta gelmeye başladı\" şeklinde konuştu. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir