• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Van`da Doktor Sıkıntısı Aşılmaya Çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yaşanan doktor sıkıntısının sadece Van`a ait bir sorun olmadığını, bu sorunun Türkiye`nin tüm şehirlerinde yaşandığını ifade eden Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, \"Depremler sonrası şehirde zorunlu hizmetini tamamlayan doktorlar kalmak istemiyorlar. Buradan ayrılan doktorlardan dolayı oluşan boşluk haliyle bir sorun meydana getiriyor\" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Van`a bir ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ`a Van`ın doktor sıkıntısını ilettiklerini ve bu konuda çözüm sözü aldıklarını da söyleyen Acar, \"Personel dağıtım cetveline göre eksik olan doktor sayısının tamamlanma sözünü Sayın Bakanımızdan aldık. Bu konuda eksiklerin tamamlanmasını bekliyoruz\" diye konuştu.

Van`da ihtiyaç duyulan doktor sayısının 70 olduğunu dile getiren Dr. Bilal Acar, \"Bununla beraber 312`si uzman, 248`i de pratisyen olmak üzere 560 doktorumuz görev yapıyor. Doktor açığını en fazla bazı köylerimizde hissediyoruz. Acil servislerde aldığımız önlemlere rağmen bazı eksikliklerimiz olabiliyor\" şeklinde konuştu.

Doktor açığının Türkiye`de her zaman gündemde olduğunu ve bu sorunun çözümünün uzun vadede alınacak tedbirlerle olabileceğini belirten Acar, Van`ın gelişiminin hızlı olduğunu ve bu artan nüfusa paralel olarak doktor sayısının artmasının zor olduğunu söyledi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir