• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Prens Selman'ın Kabe'nin üstüne çıkması tepkilere neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudilerin Veliaht Prensi bin Selman, 600 korumayla Kabe'yi ziyaret etti. Selman, ziyareti sırasında Kabe'nin üstüne çıktı. Pek çok Müslümanın ibadetine engel olan olay, büyük tepki topladı.

İslam ümmetinin katliamlardan geçirildiği ve değerlerinin ayaklar altına alındığı bir dönemde, Müslümanlar aleyhine İslam düşmanlarıyla işbirliği yapan Suudi hanedanlığının prensi bin Selman'ın, inşaat çalışmalarını denetlemek için Kabe'nin üstüne çıkması tepkilere neden oldu.

Ülkedeki kontrolü ele aldığı günden bu yana modernizasyon çalışmaları adı altında ülke Müslümanlarını İslami değerlerden uzaklaştırmak için her türlü uygulamaya imza atan, Müslüman lider ve alimleri cezaevine atarak işkencelerden geçiren, emperyalist ABD ve siyonistlerin uşaklığını yapan bin Selman'ın bu tavrı anlamsız bulundu.

Suudi devlet kanalında yayınlanan videoda önce “Suudi prensten Kâbe’ye ziyaret” diye verilen haber, İslam aleminden gelen tepkilerin ardından, “Suudi prens Kâbe’deki çalışmaları yerinde takip ediyor” diye değiştirildi.

Sabah namazı vaktinde bazı Suudi yetkililer ve ABD yanlısı Kâbe İmamı Sudeysi ile birlikte Mescid-i Haram'a giren Selman'ın, bölgede çok sayıda yüksek nokta olmasına rağmen neden Kabe'nin üstüne çıktığı konusunda tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

Kâbe etrafını saran 600’den fazla polis, dünyanın farklı ülkelerinden umre ibadetini eda etmek için gelen Müslümanların namaz kılmalarını ve tavaf yapmalarını da engelledi.

Selman'ın bu tavrı İslam âleminde tepki ile karşılanırken, sosyal medya kullanıcıları da olaya duyarsız kalmadı.

Bin Selman’nın inşaat çalışmalarını, Kâbe’nin etrafını her yerden çevreleyen, Mescid-i Haram'ın manevi havasını bozan kulelerden birinde de takip edebileceği belirtilirken, Kabe’nin çatısına çıkması Suudi krallarının cesaret edemediği bir küstahlık olarak yorumlandı. 

Birçok alim, yazar ve aktivist duruma tepki göstererek, “Kibir ve küstahlık abidesi Selman’ın Kabe’nin çatısına çıkmasına nasıl izin verilir? Derhal gerekçesi açıklansın!” ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir