• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YÖK:Üniversiteye Girişte Yeni Sistem Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda üniversiteye giriş sisteminin yeniden yapılandırılması yönünde alınan kararla ilgili, “Bu yeni bir sistem üzerinde çalışma kararıdır.” dedi. İçerik ile ilgili somut bir veri bulunmadığını kaydeden Çetinsaya, “Henüz daha sistemin içeriği, özellikleri, zihinlerde düşünceler halindedir. En kısa zamanda bu çalışma başlayacaktır. Çünkü devletin temel metinlerinden biri haline gelmiştir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğrenci disiplin yönetmeliğindeki değişikliklerle ilgili düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da cevapladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün, 2014 yılına kadar üniversiteye giriş sisteminin değiştirileceği yönünde yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Çetinsaya, dün gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nu hatırlattı. Bakan Nihat Ergün’ün açıklamalarının burada alınan kararlar ışığında olduğunu söyleyen Çetinsaya, “Bu kararlardan bir tanesi de ‘üniversiteye giriş sisteminin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaların YÖK sorumluluğunda, ÖSYM, MEB ve TÜBİTAK’ın katılımı ile yapılmasına ve yeni sistemin 2014 yılı sonuna kadar uygulamaya konulmasına’ şeklindedir. Bu yeni bir sistem üzerinde çalışma kararıdır. Henüz daha o sistemin içeriği, özellikleri zihinlerde düşünceler halindedir. En kısa zamanda bu çalışma başlayacaktır. Çünkü devletin temel metinlerinden biri haline gelmiştir. Bu çalışmalar ilerledikçe, komisyonlar çalışmalarını yürüttükçe sizlerle bilgileri paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Üzerinde çalışılan bir taslak olup olmadığının sorulmasına karşılık Çetinsaya, “Bu o taslağın ortaya çıkartılmasına yönelik bir talimattır. bir çalışma grubu kurulacak, bir taslak o zaman oluşacak. Şu anda sadece zihinlerde düşünceler vardır, mevcut sistemin iyileştirilmesine yönelik.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir