• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Kur`an Kursu Öğrencilerinden Arakan`a Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana`nın Yüreğir İlçesindeki 3 camide Yaz Kur`an Kursu eğitimi gören öğrenciler, Arakan`da kendi yaşıtlarına karşı yaşanan drama kayıtsız kalmadı. Yaz Kuran Kursu öğrencilerİ, ailelerinin verdiği harçlıkları biriktirip Arakan`daki yardıma muhtaç çocuklara gönderdi.
Öğrenciler, 3 Kurstan biriktirilen 850 lirayı, kendilerine Kur`an dersi veren görevlilerden Hz.Osman Cami İmam-Hatibi Mustafa Köylü, Aydınlar Camii İmam Hatibi İsa Özden ve Yeni Türkmemoğlu Cami Erol Özer`e teslim ettiler.
Yeni Türkmenoğlu Cami imamı Erol Özer yaptığı açıklamada, bazı dünya devletlerinin bile yardım kampanyasına kayıtsız kaldığı Arakan`daki insanlık dramı için halkın seferber olduğunu ifade etti. Özer "Bu yardım kampanyasına Yüreğir Müftülüğü okulların tatil olması ile birlikte Kur`an eğitimi gören öğrencilerimiz de katılarak oradaki insanlık dramına kayıtsız kalmadı. Arakan`daki bu felaket için millet olarak seferber olduk. Yardımlaşmayı seven bu güzel dinin mensupları olarak, kucağında açlıktan ve susuzluktan can çekişen çocuğu için feryat eden annenin yardım çığlıklarına zaten duyarsız kalamazdık." dedi.
Öğrencilerin, kampanyaya destek vermek istediklerini kendisine ilettiğini söyleyen Özer, "Kurs açıldığında Kur`an eğitiminde başarı gösteren öğrencilerimizi çikolata ile ödüllendiriyorduk. Öğrenciler, `Hocam, Ailelerimizin verdiği harçlıkları ve bize ödül olarak verdiğiniz çikolataların paralarını biriktirmenizi ve Arakan`daki insanlara göndermenizi istiyoruz` dediler. Biz de onların sundukları bu fikir doğrultusunda biriktirdiğimiz çikolata paralarını ve öğrencilerin verdiği harçlıkları, onların da katılımıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu yardım kampanyası hesabına aktardık." İfadelerini kullandı.
Yüreğir Aydınlar Camii İmam Hatibi İsa Özden; Arıkan`daki akranlarının hallerini televizyonda görünce çok üzüldüklerini söyledi. Diyanet işleri başkanlığımızın başlattığı bu kampanyaya destek olma fikri öğrencilerimizden gelmesi bizleri duygulandırdı .Öğrencilerimiz den Arakandaki kardeşlerimizin aç ve susuz oluşu bizleri çok derinden etkiledi.. Kuran kursu öğrencilerinin bu davranışının herkese örnek teşkil etmeli" şeklinde konuştu.
Hz.Osman Cami İmam-Hatibi Mustafa Köylü de, " Yaz Kuran kurslarımızdan bir grup öğrenci de bu kampanyaya kayıtsız kalmayıp, kendi harçlıklarını Arakana göndermek için bizlere 300 TL teslim ettiler. Kendilerini teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın bu anlamlı davranışı bizleri hem gururlandırdı hem de bu konuda daha da heyecanlandırdı. İnşallah bu yardımlar, oradaki çocukların ölümünün önüne geçer. Yaşanan kıtlığın ülke olarak bizim de başımıza gelebileceğini aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini ve israftan kaçınılarak yoksul insanların düşünülmesi gerekir" diye konuştu.
Yüreğir Müftüsü Mehmet Gök ise, " Öğrencilerin örnek davranışlarının kendlerini de duygulandırdığını söyledi. Herkesin bu duyarlılığa sahip olması gerektiğini ve bu duyarlılıkta olunduğu takdirde yeryüzünde aç ve susuz kimsenin kalmayacağını, Arakanda yaşanan dramın her ülkenin başına gelebileceğini, bu nedenle israftan kaçınılarak yoksul insanların düşünülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir