• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursalı Yetimler Bayramlıklarını Giyip, İftarda Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İHH`nın Ramazan`da \"İyiliğinize Bereket\" sloganıyla devam ettiği ve Ramazan iklimiyle bereketlenecek yardım çalışmaları dünyada ve Türkiye`de hız kesmiyor. İHH bölgelerdeki ramazan çalışmalarına ek olarak Bursa`da da çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bursa`daki 115 yetime bayramlık giysileri teslim edildi. Mağazada kendi beğendikleri giysileri seçerek alan yetimlerin bayramlıkları giyerkenki sevinçleri gözlerinden okunuyordu.

 

Sponsor Aileler ve Yetimler Birlikte İftar Yaptı
Bursa merkezdeki 115 yetim ve sponsor aileler iftar programıyla bir araya geldi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında hurmalarla oruçlar açıldı. İlahi, ezgi ve marş dinletisi yapılan programda en çok ilgiyi Hacivat-karagöz gösterisi çekti.

 

İftar programında bir konuşma yapan Bursa İHH başkanı Hüseyin Kaptan \"Geleneksel hale getirdiğimiz yetim iftarımızla yetimlerimizi hiçbir zaman unutmadığımızı gösterdik\" dedi. Arakan ve Suriye`deki katliamlara da değinen Kaptan, \"Ramazanın bu mübarek ikliminde bizler burada rahat mekânlarımızda iftarlarımızı yaparken dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Müslümanlar fakr-u zaruret ve işkenceler altında yaşamaktadır. Ramazan bizlere sabrı ve paylaşmayı öğretmektedir. Bizler bu öğretilere göre hareket etmeli ve özellikle Arakan ve Suriye`deki Müslümanları unutmamalıyız\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir