• DOLAR 32.548
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2436.518
  • ...
Seyhan Müftülüğü`nden Din Görevlilerine İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan Müftüsü Halil Uzun`un ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Seyhan Daire Amirleri, çevre İlçe Müftüleri, Okul Müdürleri, İl Müftülük personeli ile Seyhan Müftülüğüne bağlı çalışan vaizler, İmam-Hatipler, Müezzin Kayyımlar, Kur`an Kursu Öğreticileri, daire personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sabancı Merkez Camii İmam-Hatibi Pehlivan Kalıntaş`ın okuduğu Kur`an-ı Kerimle başlayan program Seyhan Müftülüğü Tasavvuf ve ilahi Korosunun ilahileriyle devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Halil Uzun, \"Allah`a binlerce şükürler olsun ki, gece gündüz demeden şu mübarek Ramazan ayı içerisinde kutsi görevlerini ifa eden Din Gönüllüsü kardeşlerimi bir araya getiren Yüce Allah`ımıza hamd, Efendimiz, Önderimiz, Rehberimiz, Ay Yüzlümüz Hz. Muhammed Mustafa`ya binlerce Salat-u Selam olsun.

 

Siz değerli Din Gönüllüsü kardeşlerimizin şöyle günlük olarak yaptığı hizmetleri dikkate alırsak sahur vaktinden teravih namazı sonuna kadar full hizmet veriyorlar. Sabah ezanıyla beraber ilk mukabele okumaları, namazını kıldırdıktan sonra evine dönerler. Belki bir saat dinlenmeyi yaptıktan sonra Milletimizin emaneti olarak bizlere tevdi edilen çocuklarımızı Yaz Kur`an Kursuna başlatırlar. Öğlen namazına bir saat kala caminin hazır hale getirilmesi ve vaaza başlamaları öğle namazını kıldırdıktan sonra, ikindi namazına bir saat kala tekrar bir hazırlık ve ikinci mukabele okumaları ve ikindi namazını kıldırmaları, akşam ezanına 20 dakika kala camilerinde hazır olmaları, herkes sofrasında ezanla beraber iftar açarken hocalarımız akşam namazını camide kıldırırlar. Sonra çok hızlı bir şekilde eve dönüp Allah`ın verdiği nimetlerden oruçlarını açtıktan sonra tekrar caminin yolunu tutup camilerini hazır hale getirirler ve hemen teravih öncesi vaazlarına başlarlar. Teravih namazını cemaatine kıldırdıktan sonra yaptıkları manevi hizmetten dolayı üzerlerinde hiçbir yorgunluk alameti görülmeden belki de camideki en dinç en heyecanlı bir bünyeyle Allah`a karşı ulvi görevlerini yapmanın mutluğu ile eve dönerler.

 

Bu hizmet çarkının içerisinde ayrı ayrı işlevi olan huzur, mutluluk, barış ve kardeşliğimizin zincir halkalarından birer halkayı temsil eden Seyhan Müftülüğümüzün büyük ailesi ile işte bunun için şu mübarek mabedin gölgesinde Ramazan ayı içerisinde bir çorbayı paylaşıyoruz. Paylaştıran, buluşturan, gören, gözeten, seven, sevdiren Allah`a bir kez daha hamd ediyorum. Katılımlarından dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hürmet, muhabbet ve en kalbi sevgilerimi sunuyorum\" dedi.

 

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftar yemeği yapılan iftar duasının ardından sona erdi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir