• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Ordu Haleb`i Karadan Vuruyor, Halepliler Kaçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep`in kontrolü için başlayan savaş 17. gününü geride bırakırken, Suriye ordusunun kentin civarına yaptığı yığınağı dün tamamladığı açıklanmıştı.

Ordunun sabah saatlerinde harekete geçerek, militanların kontrolündeki mahallelere operasyon başlattığı belirtiliyor.

AFP haber ajansına konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Böylelikle semtin ikiye bölünmesi hedefleniyor.

Bir gecede 2 bin 399 Suriyeli geldi

Suriye`deki çatışmaların yoğunlaştığı Halep kentinden kaçan 2 bin 399 kişi Hatay`ın Reyhanlı İlçesi`nden sınırı geçip Türkiye`ye sığındı!

Jandarmalar tarafından karşılanan Suriyeliler arasında 2`si general, 8 subay ve astsubay ile bu askerlerin ailelerinin de olduğu belirtildi. Grup arasında 9 yaralı Suriyeli, sınıra çağrılan ambulanslarla Reyhanlı ve Antakya`daki hastanelere sevk edildi. Minibüslere bindirilip, Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tesislerine getirilen Suriyeliler, bir süre dinlendikten sonra kalacakları tesislere gönderildi. Asker ve aileleri Apaydın kampına yerleştirirken, 2 bin 353 sivil, Şanlıurfa`nın Akçakele ilçesindeki kampa gönderildi.

Halep havadan bombalanıyor

Suriye`de yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Halep kentinde olmak üzere ölü sayısının 221`e yükseldiği bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Halep`in birçok semtinin savaş uçakları, helikopter ve tanklarla bombalanması sonucu Halep Üniversite Hastanesi`nin morgunda bulunan 45 kişiyle birlikte kentte 83 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Örgüt, ordu birliklerinin Humus ve çevre ilçelerini bombalamasıyla 40, Şam`da 36, Dera`da 31, İdlib`te 15, Lazkiye`de 6, Hama`da 5, Deyru`z Zor`da 4,ve Tartus kentinde bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 221`e çıktığını duyurdu.

Bu arada, Beşşar Esed`e bağlı birliklerin Halep`in Mesekin Hanun, Baba Hadid Kapısı ve Sağur bölgelerine savaş uçaklarıyla saldırdığını ve saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu belirten bölgedeki yerel aktivistler, uçakların Meskin Hanun bölgesinde bir ekmek fırınını bombaladığını burada çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğunu dile getirdi. Aktivistler, halkın kitleler halinde Türkiye`ye kaçtığını kaydetti.

Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Halep kent merkezinde 3 tankı imha ettiğini aktaran kaynaklar, şehirde bazı bölgelerde nizami ordu ile ÖSO arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Ordunun Şam`ın Mudamiyet eş Şam, Cobar, Cesry ve Deyr Asafir bölgelerine ağır silahlarla saldırmasıyla ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden kaynaklar, saldırılarda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü vurguladı.

Kaynaklar, operasyonların İdlib, Hama, Humus, Dera, Deyru`z Zor, Şam`ın banliyölerinde ve Lazkiye`de yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir