• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Cuma günü teröristlerce yaralanan Filistinli genç şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc’in doğusunda geçen hafta Cuma günü gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanan bir gencin dün akşam şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlık tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan konuyla ilgili bildiride, 17 yaşındaki Hasan Nebil Nevfel’in El-Bureyc’in doğusunda işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombanın isabet etmesi sonucu ağır yaralandığı ve yarasının etkisiyle şehit olduğu ifade edildi.

“Ablukayı kırma pazarlık konusu olamaz” sloganıyla düzenlenen ve Nevfel’in yaralandığı gösterilerde 14 yaşındaki Hasan Şelebi ve 17 yaşındaki Hamza İştivi şehit olmuştu.

Gazze halkı Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

İşgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 265 Filistinli şehit oldu. İşgal güçlerinin naaşlarını elinde tuttuğu 11 şehidin bu rakama dahil olmadığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açan işgal güçleri 500’ü ağır olmak üzere 27 bin kişiyi de yaraladı.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir