• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğal gaz patlamasında yaralanan yaşlı kadın hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dün bir binada doğal gaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamada yaralanan 90 yaşındaki Ayşe Bilici, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda yaralanan Bilici'nin eşi Mehmet Bilici'nin de durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olay, dün Şahinbey ilçesi İstiklal Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde İstiklal Mahallesi Şehit Adnan Şahin Caddesi'ndeki bir rögarda patlama meydana geldi ve patlamanın meydana geldiği rögarın kapağı, bu sırada yoldan geçen Şeyhmus Karakuş'un yönetimindeki 27 H 0407 plakalı özel halk otobüsünün alt bölümüne çarptı. Patlamanın etkisiyle savrulan ve ön tarafı ise havaya kalkan otobüste, sürücü Karakuş, yolculardan Abidin Kara ve Atilla Kaya, yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sürücü Karakuş ve yolcular Kara ile Kaya tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bu patlamanın hemen ardından da Mehmet Öztürk'e ait 2 katlı binanın giriş katında gaz kaçağından dolayı patlama oldu. Patlamada Öztürk'ün evinde kiracı olarak oturan Mehmet Bilici (85) Ayşe Bilici (90) çifti ağır yaralandı. Binanın giriş ve birinci katının ön kısmının tamamen yıkıldığı binada büyük çapta hasar oluştu.

Yaşlı çift, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, doğalgaz dağıtım şirketi görevlileri, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı.

Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Ayşe Bilici (90) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yaşlı kadının cenazesi, otopsi işlemleri yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanede tedavisi devam eden Mehmet Bilici'nin de durumunun ağır olduğu bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir