• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Suriye Tankları Nava Kentine Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye iki aydır hükümet karşıtı eylemlerle çalkalanıyor. Yaklaşık 3 hafta önce Suriye askerleri tanklar eşliğinde isyanın merkezi olan Der`a`ya girmişti.

Reuters haber ajansına göre benzer haberler ülkenin güneyindeki bugün Nava`dan geldi. Muhalifler tankların ve zırhlı araçların kente girdiğini ve makinalı tüfeklerle havaya ateş açtıklarını söyledi.

80 bin kişinin yaşadığı Nava kenti, Der`a`ya 60 km mesafede yer alıyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜDAHALE

Suriye`de güvenlik güçlerinin, Devlet Başkanı Beşşar Esad`ı protesto eden üniversite öğrencilerine müdahale ettiği ve olaylar çıktığı bildirildi.

AFP`ye konulşan Suriyeli insan hakları eylemcisi Mustafa Osso, ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde Beşşar Esad`ı kampüste protesto eden 2 bin kadar göstericiye "devletin ajanlarının" müdahale ederek öğrencileri copladığını, onlarcasını yaraladığını öne sürdü. Osso, bazı öğrencilerin yurtlarına kadar takip edilip kötü bir şekilde dövüldüğünü de söyledi.

SURİYE`YE ULUSLARARASI TEPKİLER ARTIYOR

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye`nin politikasını değiştirmemesi halinde, bu ülkeye karşı önümüzdeki günlerde yeni adımlar atacaklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin de, Suriye`nin kınanmasını öngören karar tasarısını kabul edebileceği bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, İngiltere`yle birlikte tasarının kabul edilmesi amacıyla çaba sarfettiklerini ve gerekli 9 oyu almaya yakın olduklarını söyledi.

Juppe, Rusya ve Çin`in veto etmemesi halinde tasarının kabul edileceğine inandıklarını ifade etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir