• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli gencin tedavisi için seferber olundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da kalp yetmezliği teşhisi konulan ve kalp destek cihazı bulunmaması durumunda ölebileceği söylenen Muhammed’in dramı İLKHA tarafından "Suriyeli Muhammed yaşamak için kalp destek cihazı bekliyor" haberi ile gündeme getirilmişti.

Haberin ardından Şanlıurfa Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü seferber oldu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin konu ile ilgili Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Himmet Durgut ile görüşerek, Suriyeli Muhammed’in tedavi edilmesi talimatını verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile irtibata geçerek gerekli randevuları aldı.

Suriyeli Muhammed bu akşam saatlerinde hava ambulansı ile tedavi için İstanbul’a gönderildi.

Konu ile ilgili Şanlıurfa Valiliği şu açıklamada bulundu, "İleri derecede kalp yetmezliği olan ve acil kalp destek cihazına ihtiyacı olan 18 yaşındaki Muhammed el İbrahim için, Valiliğimizin talimatı ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün girişimleri ile kalp destek cihazının temini ve kalp nakli için İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne hava ambulansı ile bugün itibariyle sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir