• DOLAR 32.514
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2500.346
  • ...
Dünya Artık Siyonist Rejimden Bıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Almanya ziyareti sırasında sarf ettiği, “İsrail, müttefiklerine ve başta ABD`ye ne kadar yük olduğu ortaya çıkartacak. Onlar da ‘İllallah` demeye başlayacak. Zaten demeye başladılar” sözleri gerçekleşmeye başladı. İsrail`in insanlık dışı politikalarına ve dünyaya karşı vurdumduymazlığına müttefikleri ABD ve İngiltere ile BM artık sessiz kalmıyor. Yürüttüğü ırkçı politikalar yüzünden artık müttefikleri tarafından da kınanan İsrail için, İngiltere`nin İsrail Büyükelçisi Matthew Gold, dünya toplumunun Siyonist rejimin işlerinden bıktığını söyledi.

“DÜNYA TOPLUMU SİYONİST REJİMİN İŞLERİNDEN BIKTI”

İngiltere`nin İsrail Büyükelçisi Matthew Gold, en son yaptığı açıklamada dünya toplumunun Siyonist rejimin işlerinden bıktığını ve bu rejime bakış açısının değiştiğini vurguladı. Gold, Siyonist rejimin artık dünya kamuoyunda en nefret edilen rejimlerden biri olduğunu söyledi. Büyükelçi, İsrail ahalisinin gelecek yıllarda hiçbir ülkenin onları desteklemeyeceği sonucuna ulaşacaklarını ve Filistin topraklarındaki Siyonist rejimin zulmü, gaspı ve işgalinin uluslararası toplumun tutumlarını değiştirmesinin temel nedeni olduğunu hatırlattı. Büyükelçi Gold, İngiliz halkının uzman olmadığını ama aynı zamanda aptal da olmadığını, şu anda bu ülkenin ahalisinin Batı Yaka ve Ürdün Nehri`nde Siyonistlerin yerleşim bölgeleri yapmaları ve bu rejim tarafından Gazze Şeridi`ndeki kısıtlama haberlerini takip ettiklerini ve böylece İsrail için destek seviyesinin azaltılması gerektiği sonucuna vardıklarını açıkladı.

ABİSİ ABD ARTIK KINIYOR

Filistin topraklarını adım adım parselleyen ve Filistin halkını yurtlarından eden işgalci Siyonist rejim, son yıllarda müttefikleri ve uluslararası kuruluşlar tarafından da kınanmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda, İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu, Beyt El`de 300 yeni konutun inşası için talimat vermişti. Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, İsrail`in bu kararının barış çabalarını baltaladığını, kararın İsrail`in taahhütleri ve yükümlülükleriyle bağdaşmadığını belirtmiş ve bu planı kınamıştı. 2010 yılında ise, “Ortadoğu Dörtlüsü” olarak bilinen ABD, Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB), Doğu Kudüs`e 1600 yeni konut inşa etmesi kararı yüzünden İsrail`i kınamıştı.

FRANSA DA İSRAİL`İ ANLADI

Temmuz 2012`de İsrail uluslararası hukuka aykırı olarak Doğu Kudüs`te askeri akademi inşa etme kararı almıştı. Bu karar üzerine açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Bernard Valero, “Fransa, İsrail yetkililerinin Doğu Kudüs`te askeri akademi inşa edilmesine onay vermesini kınar” ifadesini kullanmıştı. Valero ayrıca, Fransa`nın, İsrail`in yine Doğu Kudüs`teki iki yerleşkede lojman inşa edilmesi için ihale açmasını da kınadığını söylemişti.

MAVİ MARMARA SALDIRISINI BÜTÜN DÜNYA KINAMIŞTI

BM Güvenlik Konseyi, İnsan Hakları Konseyi ve Genel Sekreter Ban Ki-Moon Mavi Marmara gemisine yönelik baskını kınamış ve olayla ilgili bağımsız ve şeffaf, uluslararası standartlarda bir soruşturma açılması çağrısında bulunmuştu.
BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail`in Mavi Marmara gemisine yönelik baskınıyla ilgili yayınladığı raporda, “İsrail ordusu, uluslararası hukuku ihlal etmiştir. İsrail askerlerinin yardım filosuna verdiği askeri karşılık, orantısız ve gaddarlık düzeyindedir. Mavi Marmara baskınının açıkça suç teşkil ettiğine dair kanıtları bulunmuştur ve Türkiye saldırı ile ilgili tezlerinde haklıdır” denilmişti.

OBAMA`YI DA ÇİLEDEN ÇIKARMIŞLARDI

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`yu yalancılıkla suçlarken, ABD Başkanı Obama ise Netanyahu`ya olan tahammülsüzlüğünü dile getirmişti.
Dünya ve Fransa basınında büyük yankı bulan olay, Sarkozy ve Obama`nın G-20 zirvesi öncesi düzenlediği basın toplantısı sırasında yaşandı. Liderlerin kendi dillerinde yapacağı konuşmaların gazeteciler tarafından anlaşılabilmesi için gereken kulaklıklar erken dağıtıldı. Henüz toplantı başlamadan kulaklıkları takan basın mensuparı, kürsüdeki mikrofonun da erken açılması sayesinde iki lider arasındaki şu sohbete kulak misafiri oldular.

Sarkozy: Netanyahu`yu daha fazla görmeye tahammül edemiyorum, yalancının teki.
Obama: Sen bıktın belki; ama bir de beni düşün, ben onunla her gün muhatap olmak durumundayım.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir