• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Kamalak: Biz İslam Birliği Diyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ``AK Partili kardeşlerimiz yönünü Avrupa`ya çevirmiş durumda biz ise `hayır` diyoruz. İslam birliği diyor, yönümüzü doğuya çevirmiş durumdayız`` dedi.

Kamalak, partisinin il başkanlığı tarafından Çiftsan Botanik Tesisleri`nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, bir davanın haklılığının ilahi iradeye uygunluğuyla ölçüldüğünü söyledi.

Kendisine ``Bunlar da sizin kardeşleriniz, aranızda ne fark var?`` sorusunun yöneltildiğini ifade eden Kamalak, kardeş olunduğu konusunda hiç kimsenin şüphesinin olmadığını bildirdi.

Aralarında, fikri bakımından, yön, istikamet, amaç açısından büyük farklılıklar olduğunu belirten Kamalak, her şeyden önce aralarında istikamet farkı olduğunu dile getirdi.

``AK Partili kardeşlerimiz yönünü Avrupa`ya çevirmiş durumda biz ise `hayır` diyoruz. İslam birliği diyor, yönümüzü doğuya çevirmiş durumdayız`` diyen Kamalak, ``AK Parti ile amaç farklılıklarımız da bulunuyor. O kardeşlerimiz Fatihlerin, Yavuzların, Mevlana`nın ülkesini AB`ye yama yapabilmek için AB Bakanlığını kurmuş bulunuyorlar. AB dediğin bir haçlı kulübüdür, tam anlamıyla bir haçlı birliğidir. Biz ise İslam birliği diyoruz ve bunun için D-8`leri kurmuş durumdayız. Haçlı birliğinden yana mısınız, İslam birliğinden yana mı? Tercih sizin. Aramızda kriter ve ölçü farkı da var`` diye konuştu.

-Suriye`deki olaylar-

Irak`ta 1,5-2 milyon Müslüman katledildiğini, şu anda da Suriye`nin ateş çemberi içerisinde bulunduğuna dikkati çeken Kamalak, ``Eğer Türkiye gerçekten kardeşçe yaklaşmış olsaydı Türkiye`nin başına örülmeye çalışılan bu çorabı baştan yırtıp atardı. Biz Milli Görüş olarak uyardık. Gittik Esed`i da uyardık. `Haçlılar İslam coğrafyasına ayak basmamalıdır` dedik`` dedi.

Konuşmasında Türk uçağının düşürülmesine de değinen Kamalak, şunları kaydetti:

``Uçağımız nasıl düştü?, Kim düşürdü? Bunu bilemiyoruz. Endişemiz şudur, yoksa bu uçağı yapanlar yahut tamir edenler kumandayla uçağı kilitlemiş olmasınlar. Milli Savunma Bakanı tarafından otopsinin bütün sonuçlarının paylaşamayacağı açıklandı. Sayın Bakanım dalga mı geçiyorsun, gerçekleri öğrenmek bu milletin hakkı değil mi? `Otopsi raporu bütün bu açıklamalarımızı tekzip ediyor` demek mi istiyorsun? Değerli kardeşlerim, toplumun zihnini bulandıran, adeta bu yüce milletimizi savaşa hazırlamak isteyen, kirli, yalan, toplumu yanıltan bilgilerle kuşatıldığımızı görüyoruz. Yüce milletimiz bu oyuna gelmemelidir. Her gün Türkiye şehit cenazeleriyle sarsılıyor. Şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir