• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Fikret Bayram`la Beraber 10 Sevk Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 20 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Fikret Bayram vücudunun yüzde 92`isini kullanamıyor. Bu haliyle 14 yıldır cezaevinde tutulan Fikret Bayram`ın affı için Cumhurbaşkanlığına gönderilen tüm dilekçeler sonuçsuz kaldı. Bu yetmezmiş gibi Fikret Bayram ile beraber 10 kişinin Bayburt`a sevkleri çıkartıldığı öğrenildi.

VERDİĞİMİZ DİLEKÇE İŞLEME ALINMADI
Hükümlü Fikret Bayram`ın kardeşi Abdullah Bayram, bir hafta önce cezaevi İdaresi kanalıyla Batman Başsavcılığına dilekçe yazdığını belirterek, "dilekçede hastalığı ve durumunu belirtmiştik. Hastalığından dolayı sevkinin çıkarılmamasını ve Batman Cezaevi`nde şuan mevcut olan tek katlı bir koğuşa verilmesini istemiştik. Cezaevi idaresi art niyetten dolayı bu dilekçesi işleme alınmadı" dedi.

HİÇ Mİ VİCDANLARINIZ SIZLAMIYOR!
Ağabeyi Fikret Bayram`ın sevki şuan Bayburt`a çıktığını belirterek Abdullah Bayram, "Daha önce ifade ettiğimiz gibi ağabeyim felçlidir, felç durumu yüzde 92`dir. İş göremez haldedir. Böyle bir insanın cezaevinde tutulması zulüm iken, bu zulmün üstüne zulüm katıp kendisini memleketinden, eşinden, çocuklarından, ailesinden çok uzak yerlere sevki çıkartılması zulüm üstüne zulümdür. Vicdan sahibi insanların kabul edebileceği bir şey değildir. Büyük bir haksızlıktır, büyük bir zülümdür. Kendisi o durumuyla cezaevinde tutulmaması gerekirken birde sevkinin çıkarılmasını kabul edilmesi gereken bir durum değil. Batman`da iken haftalık görüşüne gidenler vasıtasıyla varsa çamaşırları yapılacak bir şey yapılıyordu. Ama uzak yerlerde acaba nasıl olacak. Bu zulmü dil ile ifade edecek kelimeleri bulamıyorum. Özellikle yetkilileri bu Ramazan ayında azda olsa vicdanları sızlamıyor mu? Biraz vicdani davranamazlar mı? Adil olamıyorlar mı? Yetkilileri bu zulme durdurulması için göreve davet ediyorum" şeklinde tepki gösterdi.

BU İŞE SEBEP OLANLARDAN BEDDUACIYIZ
Ağabeyinin yaklaşık 14 senedir cezaevinde olduğunu belirten Bayram, "bu cezaevi sürecinde Diyarbakır, Bingöl ve Elazığ gibi birçok ilden sonra son iki senedir Batman`da kalıyordu. Kendisi cezaevinde kalmaması gereken durumunu defalarca belirttik. Buna rağmen Batman`da olması ailesine yakın olması bir avantajdı. Şimdi ağabeyimi Batman`dan yüzlerce kilometre uzaklıktaki Bayburt`a götürecekler. Haftalık görüşlere kesinlikle gidemeyiz. Ayda bir bile gitmek bize büyük bir sorundur. Bunun maddi boyutu ve oralara kadar gidememe durumu var. Orada ağabeyimin durumu ne olacak. Kendisi zaten yatalaktır yatağa mahkûmdur. Kendi, ihtiyaçlarını gideremeyecek durumdadır. Kesinlikle en az iki şahsın yardımıyla ancak normal ihtiyaçlarını görebilmektedir. Bayburt`a sevki çıkarılması Allah bu mübarek Ramazan ayında bunu kabul etmeyecektir. Kesinlikle bu işe sebep olanlara, onun sevkinki çıkaranlara ve bu zulmü reva görenlerden biz bedduacıyız" şeklinde konuştu.

İŞTE SEVKİ ÇIKANLARIN İSİMLERİ
Batman Cezaevi`nde bulunan mahkûmların verdiği bilgilere göre; Fikret Bayram, Veysi Ayyıldız, Nasih Selamboğa,  İsmail Yoldaş, Mahmut Uyar, M. Ali Şeker, Abdüsselam Durmaz, Ahmet Şat, Hüseyin Güney ve M. Ali Kaplan olmak üzere  10 kişinin sevkleri çıktı.
(M.Sait Çelik -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir