• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Mısır`daki Saldırı İçin Operasyon Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Emniyet Genel Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, sınırdaki Selefi cemaat liderleri, toplumun önde gelenleri ve kabile reislerinin ifadeleri alınmak üzere Refah ve el-Ariş kentlerindeki güvenlik birimlerine çağrıldı.

Güvenlik birimlerinin serbest bırakılmış tutuklu dosyalarını gözden geçirdiği ve tekfirci gruplarla ilişkisi olanları incelediği, saldırının sorumlusu olarak henüz kimsenin suçlanmadığı ifade edildi.

Müdürlük ayrıca, Sina`daki Birleşmiş Milletler Acil Durum Gücü-I (UNEF-I) olağanüstü durumlara hazırlık için önlemleri arttırdığı, Sina`nın kuzeyi ve merkezinde bulunan güvenlik noktalarına yerlerini terk etmemeleri ve barış gücü mensuplarına yönelik olası bir saldırıya karşı teyakkuz halinde olmaları talimatı verildiğini bildirdi.

Emniyet güçlerinin ve askerlerin, El-Ariş kentinde ve birçok komşu köylerde konuşlandığı, Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerinin sınır yollarına güvenlik barikatları kurduğu belirtildi.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü, başlatılan operasyonlar kapsamında, 2005 yılında Sina`da meydana gelen patlamalardan sonra yaşananların tekrarlanmaması için doğrudan çatışma ortamına girmemeyi planlıyor. 2005 yılında Sina`nın güneyindeki turistik dinleme tesislerini hedef alan saldırıda birçok bedevi tutuklanmış ve emniyet güçleriyle bölge sakinlerinin arasında gerginlik tırmanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir