• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Vanlı Depremzededen Örnek Davranış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vanlı depremzede Fehmi Güneş, deprem sonrası kendilerine gönderilen yardım paketindeki yastığın içinden çıkan 12 bin lira değerindeki altını sahibine teslim etti.

Altınları, Batmanlı Mehmet Şirin Sudemir`e teslim eden Güneş, insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi. Van`a depremden sonra Türkiye`nin dört bir yanından yardım gönderildiğini hatırlatan Güneş, yardım gönderen herkese teşekkür etti.

"4 AY ADANA`DAKİ YAKINLARIMIZDA KALDIK"
7 çocuk babası ve işsiz olan Güneş, altınları bulduktan sonra sahibini araştırmaya başladığını söyledi: Depremden sonra çadırda kalıyorduk. Bu süre içinde bize bir koli yardım geldi. Yardımda bir battaniye, bir yastık ve bazı giyecekler çıktı. Biz bunları kullandık. Ancak çadırda yaşam zor olunca Adana`daki yakınlarımızın yanına gittik. 4 ay orada kaldıktan sonra döndük.

"PARA VERMEK İSTEDİLER, KABUL ETMEDİM"
Fehmi Güneş, eşi Revşan Güneş`in Bayram için temizlik yaparken yastık içindeki altınları bulduğunu ve hemen kendisine haber verdiğini belirtti. Güneş, şöyle devam etti:

"Birlikte yastığı açtığımızda içinden altınlar çıktı. Ben hemen çarşıya gidip internetten haberleri araştırıp altınların sahibinin ismine ulaştım. Ardından da bilinmeyen numaralardan isim vererek telefon numarasını buldum. Batmanlı olan aileyi arayıp altınlarının bende olduğunu söyledim. Gelip altınları aldılar. Bir gece de misafir ettik. Çok memnun bir şekilde ayrıldılar. Bana bir miktar para vermek istediler, kabul etmedim"

SUDEMİR AİLESİ HABERLERE KONU OLMUŞTU
Yardım paketine yanlışlıkla altınları sakladıkları yastığı da koyup Van`a gönderen ve durumu sonradan fark eden Sudemir ailesi, 28 Kasım 2011 tarihli gazetelere de haber olmuştu.

Altın dolu yastığın peşinden Erciş`e kadar giden ama sonuç alamayan aile, yastığı bulup getirene bin TL vaat etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir