• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
 İranlı Bakan Salihi Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye ile ilgili olarak tüm önemli oyuncuların harekete geçmesi gerektiğini, bölgede barış ve istikrarı sağlamanın herkesin çıkarına olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara`ya gelen Salihi, Esenboğa Havalimanı`nda basına yaptığı açıklamada, İran ve Türkiye`nin yüzyıllara dayanan bir ilişkisi bulunduğunu söyledi.

Suriye`de alıkonulan 48 İran vatandaşı ile ilgili Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştüğünü ve Türkiye`ye gelmeye karar verdiğini belirten Salihi, Türkiye`nin Suriye`deki muhalefetle temasları bulunduğuna işaret ederek, ``Bu nedenle Türkiye`nin bizim Suriye`ye hac amaçlı giden İran vatandaşlarımızın kurtarılmasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz`` dedi.

Davutoğlu ile uluslararası ve bölgesel sorunları da görüşeceklerini ifade eden Salihi, şu anda Kuzey Afrika`da ve Ortadoğu`da pek çok gelişmelerin söz konusu olduğunu, farklı aşamalardan geçildiğini ve farklı halk hareketlerinin görüldüğünü bildirdi.

Türkiye ile İran`ın işbirliğini Suriye`deki sorunu çözebileceğini belirten Salihi, ``Bölgenin istikrarını ve barışı korumak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Tüm önemli oyuncular harekete geçmeli ve şunu fark etmeli, bölgede barış ve istikrarı sağlamak hepimizin çıkarına. Çünkü Suriye`de durumun kötüleşmesi hepimizi kötü bir duruma sürükleyecek`` diye konuştu.

Bir gazetecinin, Türkiye`nin, İran Genelkurmay Başkanı`nın Türkiye aleyhine yaptığı açıklamayı kınadığını belirterek, bu konudaki görüşünü sorması üzerine de Salihi, ``Ben konuşmalarla ilgili görüş bildirmek için burada değilim. Pek çok açıklama yapılıyor. İran`a karşı açıklamalar yapıldı burada da. Ama ben bundan bahsetmeyeceğim. Farklı şeyleri konuşuyor olacağız`` ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir