• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Geçiş Döneminde Sıkıntılar Yaşanacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Yeni eğitim sistemi 4+4+4 ile ilgili Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan ile Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçom sorularımızı yanıtladı.


Bina Sorunu Yok
Mersin Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan, yeni eğitim sitemi ile birlikte İmam-Hatiplerin ortaokul bölümleri açıldığını hatırlatarak İmam-Hatip Ortaokulu için Akdeniz İlçesinde bulunan Fen Lisesini tahsis ettiklerini söyledi.

Arslan, \"Lise için ise mevcut okullarımız faaliyette, fakat başvurular yoğun olursa 3 Ocak İlköğretim Okulunun eski binasını da bekletiyoruz. Yani bu konuda İmam- Hatipler ile sıkıntı olmayacak. Hem Ortaokul da hem de Lise`de yerlerimiz mevcut\" dedi.

Arslan, \"Fen Lisesi şuan taşınıyor dolayısıyla orası İmam-Hatip Ortaokul olarak faaliyet verecek, şu an gelen velilerimiz de Anadolu İmam-Hatip Lisesi`nde kayıt yaptırıyor, orası boşaldığı andan itibaren kayıtlar alınacaktır. İmam-Hatip Ortaokullar için e-kayıt sistemi yoktur, velilerin gelip kendilerinin çocuklarını kayıt yapması gerekiyor\" dedi.


Geçiş Döneminde Sıkıntılar Yaşanacaktır
Yeni sistem hakkında görüşlerini aldığımız Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçom ise şu açıklamalar da bulundu, \"Bu yeni yapılandırmada çocuklarına erken yaştan itibaren dini bilgileri vermek isteyen velilerimizin demokratik ihtiyaçları karşılanarak yıllardır yaşanan mağduriyet sona erdirilecek. Çeşitli nedenlerle okul dışında kalmış kız çocuklarının da sisteme dâhil edilmesi sağlanarak eğitim olanaklarından faydalandırılacaktır\" dedi.

Bunun için dünyanın birçok ülkesinde uygulanan kız okulları ve erkek okulları gibi yeni örgün eğitim kurumlarının kurulması karma eğitim mecburiyeti adı altındaki statükocu zihniyetin son izlerinden de temizleyeceğinin altını çizen Olçum, \"Bu geçiş döneminde sistemin oturtulmasında ortaya çıkacak muhtemel sorunlar (okulların dönüştürülmesi vb) ilerleyen yıllarda sınıf mevcutlarının Avrupa Birliği normlarına çekilmesiyle çözüme ulaşacağına inanıyoruz\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir