• DOLAR 32.491
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.614
  • ...
Ramazanda Esnafın Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan ve aşırı sıcaklar nedeniyle halkın gündüzleri pek dışarı çıkmadığı Batman`da esnafın durumunu sorduk. Kimisi durumdan memnunken kimisi satışların olmamasından yakındı.

 

Ramazan öncesi işler normal olduğunu ifade eden esnaftan Salih Tosun; Ramazan arefesinde işlerin yoğunlaştığını ancak Ramazanın girmesiyle işlerin durduğunu söyledi. Tosun; \"Batman`daki sıcaklıklar milletin alışverişe çıkmamasına neden oluyor. Bu da bizim işimizi olumsuz etkiliyor. Ramazana girdiğimizden beri işimiz ikindiye kadar pek olmuyor. İkindiden sonra kısa bir yoğunluk başlıyor. İşimizin ramazanlık şarküteri olmasına rağmen satışlarda istediğimiz ciroyu yakalayamıyoruz.\" dedi.

 

Gıda işiyle uğraşan Necat Erincik; \"Ramazandan bir hafta önce ve ramazanın ilk haftasında işimiz yoğun geçti. Fakat Ramazanın ilk haftası sıcaklıktan dolayı işimiz biraz düştü. Biz küçük esnafların bir sıkıntısı da halkın borca alışverişi bizim yanımızdan peşin alışverişi ise büyük marketlerde yapmasıdır\" diye konuştu.

 

Hem oruç hem de sıcaklıklar nedeniyle işlerin biraz düştüğünü belirten et market sahibi Şahabettin Rüzgar; \"Genelde işler ikindiden sonra yoğun oluyor. Bunun sebebi de havanın ikindi vaktinde biraz serin olmasıdır. Ama her şeye rağmen işimiz bereketli geçiyor\" dedi.

 

Bu sene işlerinin geçen seneye nazaran daha iyi olduğunu dile getiren kuruyemişçi esnafı Mithat Sertkaya; \"Ramazanda havaların sıcak olmasına rağmen işlerimiz iyidir. Bayramdan önce işlerimizin daha yoğun geçeceğini bekliyoruz. Çünkü Batman bayramları bambaşkadır. Diğer şehirlerin bayramlarından çok farklı geçiyor\" dedi. (M. Sait Çelik, M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir