• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
"Yavrularımızı Kur'an ve sünnet bilinciyle yetiştirmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öğrenci ve velilere de önemli tavsiyelerde bulunan Diyanet -Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Kur'an ve Siyer-i Nebi derslerinin önemine vurgu yaptı.

Seçmeli derslerin belirlenmesi işlemleri 8 Şubat ile 22 Şubat tarihleri arasında yapıldığını hatırlatan Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, "Yavrularımızı Kur'an ve sünnetten beslenen, iman şuuruyla, ibadet sevgisi ile ve ahlak bilinci ile yetiştirmek hepimizin önemli bir vazifesidir.” dedi.

“Çocuklarımızın iyi birer insan, örnek birer mü'min olması hepimizin gayesidir.” diyen Çelik, “Bu gayeye hizmet edecek önemli bir hususu hatırlatmak istiyorum. Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri okullarımızda seçmeli olarak okutulmaktadır. Seçmeli derslerin belirlenmesi işlemleri 8-22 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Yavrularımızın bu dersleri tercih etmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim.” ifadelerini kullandı.

İyi ve faydalı bir neslin yetişmesi için ailelere de tavsiyelerde bulunan Çelik, “Rabbimizin emaneti olan çocuklarımızın Allah'ın rızası doğrultusunda yaşayan nesil olarak yetişmeleri bizlerin sorumluluğunda olduğunu asla unutmayalım. Rabbimiz Celle Cellalühü çocuklarımızı, Anne babasına dinine ve Mukaddes değerlerine karşı faydalı nesiller eylesin.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir