• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
 İlk Bilgisayarlı Tişört Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İki şirketin ortak girişimiyle geliştirilen giyilebilir, programlanabilir ve yıkanabilir tshirtOS isimli tişört gün ışığına çıktı. Tişörtün sahip olduğu dahili ekran Twitter güncellemelerini, Facebook duvar yazılarını veya Instagram fotoğrafları gibi çevrim içi içerikleri gösteriyor, fotoğraf çekip bunları fotoğraf kütüphanesine ekleyebiliyor.

LOG`un haberine göre TshirtOS’un içinde bir iOS uygulamasına kablosuz olarak bağlanan bir mikro işlemci bulunuyor. Bu işlemci, tişörtün içerikleri göstermesine veya tişörtten alınan içeriğin başka ortamlara aktarmasına olanak sağlıyor.

TshirtOS bununla birlikte sahip olduğu kulaklık girişi ile müzik dinlemeye imkan tanıyor. Omnivision tarafından üretilen 2.5 x 2.9 x 2.5 mm boyutlardaki kamera ile 32 x 32 çözünürlüğünde görüntü kaydı yapabiliyor ve bu görüntüleri üzerindeki 1024 ultra ince RGB LED aydınlatmalı ekrana yansıtabiliyor.

Ultra ince PCB levhası üzerinde ise Bluetooth, USB, ivmeölçer ve bir çift kulaklık girişi bulunuyor. Atmel’in 8 bit’lik veya 32 bit ARM Cortex işlemcilerinden birini kullanacak olan tişört uygulaması, henüz konsept aşamasında.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir