• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
17 Yıllık Ramazan Geleneği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Tarihi Cuma Fakih Mescidi İmamı Abdullah Özcan, 17 yıldan buyana Adana`nın çeşitli camilerinde hatimle namaz kıldıran ve mukabele okuyan görevlilere iftar veriyor.

 

Bu geleneği sürdürmeye çalıştığını ifade eden İmam Özcan, \"17 yıldır Ramazan ayında mukabele okuyan hatimle teravih namazı kıldıran din görevlisi meslektaşlarımıza ve özellikle öğrenci hafızlarımızı yönelik iftar yemeğinde buluşturuyoruz. Amacımız, il dışından kasaba, köy ve ilçelerden gelen hafız öğrencilerimize sahip çıkmak ve onların yanında olduğumuzu hissettirmektir. Cuma Fakih Mescidi tarihi cami ve çevresindeki esnafın yardımlarıyla bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Esnaf, Ramazan gelmeden önce `hocam ramazanda hafızlarımıza bir iftar sofrasında bizden` diyerek yarış halindeler. Hatta il dışından telefonla arayarak isimlerini yazdırıyorlar. 2 lokantayla anlaşma yaptık, her gün farklı yemeklerle ikram ediyoruz. Bu kardeşlerimizi iftar vaktinde bir araya gelmek bizleri mutlu ediyor\" dedi.

 

Hafızlığın önemine ve hafızların saygı duyulması gereken insanlar olduğuna değinen Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, \"Hafızları bir çatı altında toplamanın büyük bir görevdir. Bunu 17 senedir başarıyla devam ettiren ve bu güzel geleneğin devam etmesine katkı yapan esnafa ve İmam Hatip Abdullah Özcan`a teşekkür ediyorum\" dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir