• DOLAR 32.642
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2504.945
  • ...
Hollanda`nın Lahey Kentinde Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HOLLANDA- Hollanda’nın Lahey şehrinde yaptığı faaliyetlerle ismini duyuran Hicret Camii ve İHO- Ebrar’ın ortaklaşa yürüttüğü iftar programı büyük beğeni topluyor.

Kuruluşunun 3. Yılında olan Hicret Camii bu yılda Ramazan ayında iftar yemeğini vermeye devam ediyor. Amaçlarının Ramazan atmosferinden güzel bir şekilde faydalanmak olduğunu belirten yetkililer, bu yıl İHO-Ebrar ile ortaklaşa yürüttükleri iftar kampanyasına yoğun bir katılımın olduğunu ifade ettiler. 

Her gün 100 ila 150 kişilik yemek çıkardıklarını ifade eden cami yetkililerinden Zülküf Bildirici, uygulamanın Müslümanlar arasındaki iletişimi sıklaştırdığını ve Ramazan ayının manevi havasını hissettirdiğini ifade etti.

Ramazan boyunca ikindi namazından sonra mukabele hatminin olduğunu ifade eden Bildirici, Teravih namazı öncesi verilen vaazla cami müdavimlerinin fıkıh ve akaid konusunda bilgilendirildiklerini ifade etti.

Teravih namazına bayanlar için de yer tahsis ettiklerini belirten Bildirici zaman zaman caminin dolduğunu, yer bulamayanların geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Özellikle Cuma namazlarında yer sıkıntısı yaşadıklarını belirten Bildirici, Cuma namazları için cami avlusundan faydalandıklarını ancak bunun da yeterli gelmediğini ifade etti.

Ramazan boyunca Avrupa’nın değişik ülkelerinde görev yapan imamları da sohbet vermeleri için davet ettiklerini söyleyen Bildirici, böylelikle farklı düşünce ve fikirlerden istifade ettiklerini anlattı.

Ramazan ayının hayır ayı olduğunu hatırlatan Bildirici, yine İHO-Ebrar ile ortaklaşa yürüttükleri fitre ve zekât kampanyasıyla zenginler ile yoksullar arasında bir köprü vazifesi göreceklerini anlatan Bildirici, kampanyalarına Avrupa’nı diğer ülkelerinden de destek beklediklerini ifade etti.

Kampanyalarına destek vermek isteyenlerin NL48INGB0006004426 iban ve INGBNL2A Bic numarasıyla 6004426 (INGBANK) nolu hesaba zekât veya fitrelerini yatırabileceklerini söyledi.

Caminin yanındaki bir fırın işletmesinde çalışan Mehmet Bulut, Ramazan boyunca camideki iftar programına iştirak ettiğini ve bu iştirakten büyük bir manevi haz aldığını ifade etti. Kendisinin fırıncı olması hesabiyle Oruç tutmakta biraz zorlandığını ancak mükâfatının kat kat olduğunun bilincinde olduğunu belirten Bulut, toplu iftarla orucu açmanın ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

(Yusuf SALİHOĞLU - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir