• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
`Hamas Mücahitlerinin Peşini Bırak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas`ın Batı Yaka`nın el-Halil bölgesindeki ileri gelenlerinden ve sürdürdüğü kararlı mücadele sonunda hapisten çıkarak özgürlüğüne kavuşan 60 yaşındaki Hacı Hüseyin Ebu Hadid, Ramallah`taki Abbas`a bağlı yasa dışı yönetimden Hamas mücahitlerinin peşini bırakmasını istedi.

Ebu Hadid, Ramallah`taki yönetime yaptığı çağrıda Hamas`ı ve taraftarlarını izlemeye, siyasi tutuklamalara son vermesini isteyerek, bu politikalarını sürdürmekte ısrarlı davranmasının Filistin halkının evlatları arasındaki ihtilafı daha da kökleştirdiğini hatırlattı.

Ebu Hadid, Abbas yönetiminden anlaşmazlıkları daha da derinleştirmek yerine uzlaşmayı sonuçlandırmak için olumlu adımlar atmasını istedi.

Ebu Hadid kendisinin sağlık sorunlarına rağmen iki yıl boyunca Abbas zindanlarında siyasi tutuklu olarak bekletildikten sonra serbest bırakılmasından iki gün sonra oğlu Muhammed`in işgalci İsraillier tarafından tutuklanmasının da kendisini çok şaşırtmadığını, çünkü Abbas yönetiminin serbest bıraktığının işgal devleti tarafından, işgal devletinin serbest bıraktığının da Abbas yönetimi tarafından tutuklanmasına artık iyice alıştırıldıklarını dile getirdi.

Bu arada bugün sabah (7 Ağustos Salı) Batı Yaka`da yedi Filistinlinin daha İsrail işgal güçleri tarafından tutuklandığı haber verildi. Kanal 10 adlı işgalcilere ait bir televizyon kanalının yayınladığı haberde söz konusu yedi kişinin arandıkları iddiasıyla tutuklandıkları ve soruşturma merkezlerine götürdükleri ifade edildi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir