• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Samsun Bir Kez Daha Sele Teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Samsun`da sahur vakti başlayan sağanak yağış, Temmuz ayı başında yaşanan sel felaketi sebebiyle kentteki kurumları teyakkuza geçirdi.

Yağış, gök gürültüsü ve şimşeklerin çakmasıyla giderek hızını ve şiddetini artırdı. Kısa sürede şehrin ana arter yollarında su birikintileri oluştu. Yağmur sebebiyle devriyeye çıkarılan çok sayıda ekip, kentin kritik bölgelerini dolaşarak inceleme yaptı. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere DSİ ve ilçe belediyelerini bilgilendiren Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, barajların su durumu hakkında bilgi aldı. Ekiplerden teyakkuzda olmaları ve kontrollere devam etmeleri istendi.Çevre yolu cezaevi mevkisinde trafik sıkışsa da önemli herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ifade edildi. Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerinin de olası bir afete karşı hazır şekilde bekletildikleri öğrenildi.

Temmuz ayı başında büyük bir sel felaketi yaşanan Samsun`da 9 kişi hayatını kaybetmiş, ev ve işyerlerini su başmış, kentte büyük maddi hasar oluşmuştu.

Canik`teki seli oluşturan yağışın iki katı yağmur düştü.

Samsun`un Atakum ilçesinde sabahın erken saatlerinde metrekareye 116 kilogram yağış düştü. Temmuz ayı başında 14 kişinin hayatını kaybettiği Canik`teki yağışlarda metrekareye düşen yağış miktarı 65 kilogram olarak açıklanmıştı.

Samsun Metoroji Bölge Müdürlüğü, Samsun ve civarında şiddetli yağışların iki gün daha süreceğini bildirdi. Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, "Temmuz ayının başında Samsun`da meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği selde metrekareye 65 kilogram yağmur yağmıştı. Bu gün yaşanan yağmurda ise metre kareye 116 kilogram yağmur düştü. Samsun`da daha önce yaşanan selde 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin sebebi yağmurun Yılanlıdere gibi bir dar alanda lokal olarak ve çok şiddetli yağması idi. Atakum`da ise çok geniş bir alanda yağdığı için etkisi o kadar çok olmadı." dedi.

Asar, yaz yağmurlarının tüm ili iki gün boyunca etkileyeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Samsun`un merkez ve ilçelerinde şiddetli yağış ve sel tehlikesi uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Samsun merkezde, sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağışın gün içinde de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Samsun`un Bafra, Ondokuzmayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde de kuvvetli ve yerel şiddetli (76-100 kilogram/metrekare) yağış olacağı tahmin ediliyor.

Sel ve su baskını başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ajanslar

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir