• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Eski Mahkumlara `Tevbe ve Pişmanlık` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Müdürlüğünün eski hükümlülerle şartlı tahliye olanların topluma kazandırılmasına yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında müftülük  tarafından eski mahkumlara konferans verildi. Konferansta, yapılan hata ve günahlara tövbe edilmesi gerektiği ve Allah`ın razı olacağı bir kul modeli oluşturulması gerektiği vurgulandı.

 

Eski hükümlü ve şartlı tahliye olanların katıldığı ``İyilik, Güzellik ve İnsanlık`` temalı konferans Tarsus Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşti.

 

Konferansta eski mahkumlar ve şartlı tahliye olanlara hitap eden İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba: \"Allah Kur`an da insandan bahsederken `Ademoğlunu şerefli kıldığını, bütün canlıların insana hizmet için var edildiğini belirtiyor. Ancak insanlar zaman zaman yaratılış gayelerini unutuyor. Hiç istemediği sonuçlarla karşı karşıya geliyor. Allah kulunu ihmal etmez imtihan eder. Geçmişte yaşadığımız, hiç hatırlamak istemediğimiz olayları geçmişte bırakıp hayatımıza yön verelim. Ömür sayfamıza geçmişi unutarak başlayalım. Allah tevbe kapısını asla kapatmıyor. çok tevbe edelim, çokca muhasebe edelim. Bütün önyargılarımızdan sıyrılalım. Arkadaşlarınıza dikkat ediniz. Kişi arkadaşının dini üzerinedir. Sizi cennete götürmeye vesile olacak kimselerle arkadaşlık kurunuz.`` Şeklinde konuştu.

 

Konferans yapılan pişmanlık duasının ardından sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir