• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ramazan`da Gazze`de Hayat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
israil`in ambargosu altında yaşamaya çalışan Gazzeliler, tüm sıkıntılarına rağmen Ramazan`ı huzur içinde geçirmeye çalışıyor. Genç yaşlı yüzlerce Gazzelinin doldurduğu camilerde zaman zaman yer bulunmazken, Gazze Yönetiminin Başbakanı İsmail Heniye, Gazze`nin en büyük camilerinden birinde Ramazan boyunca teravih namazı kıldırıyor.

Yüzölçümü itibarıyla dünyanın en yoğun bölgelerinden biri olan Gazze`de yaşayanlar, yoklukların yanı sıra elektrik kesintileriyle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu durum, Gazze`de günlük hayatı olumsuz etkilerken, kullanılan jeneratörler de İsrail`in uyguladığı yakıt ambargosu nedeniyle yetersiz kalıyor.

İkinci intifadanın ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Binaların yaklaşık yüzde 80`i onarılırken, boş arazilere de birçok yeni bina inşa ediliyor.

Uzun süre beklemek istemeyenler ise Gazze`den Mısır`a geçişler için kullanılan yer altı tünellerini tercih ediyor.
İsrail`in önceki yıllarda başlattığı seracılık faaliyetleri, Gazzeliler tarafından halen devam ettiriliyor. Ağırlıklı olarak sebze ihtiyacının karşılandığı seralardan alınan ürünlerin Gazze`nin ihtiyacını büyük ölçüde karşılarken, balıkçılık da önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir