• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Kamalak:\"Yanan Can Bizim Canımızdır\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı dün akşam Adana Anadolu Gençlik Binası önünde geleneksel iftar yemeği verdi. Yoğun katılımın gözlendiği iftar yemeğine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Adana Eski Milletvekili Yakup Budak, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç ve birçok misafir katıldı. Basınında ilgiyle takip ettiği iftar yemeği Kur`an- Kerim tilavetiyle başladı. Ezanı Muhammedi`nin okunmasıyla beraber açılan iftardan sonra Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok açılış konuşması yaptı. Daha sonra mikrofona sırayla Adana Eski Milletvekili Yakup Budak ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç gelerek selamlama konuşması yaptılar.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak konuşmasına önceki gün Hakkâri Çukurca`da hayatını kaybeden 8 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Kamalak, \" Her gün 3-5 askerimiz hayatını kaybediyor, sadece onlar mı? Hayır. Terörist diye vurulan, ölen, öldürenler de aslında bu ülkenin, bu milletin evlatlarıdır. Akan kan bizim kanımızdır, yanan can bizim canımızdır. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine rabbim sabır versin, milletimizin başı sağ olsun. Terör olayları Türkiye`mizin, aziz milletimizin Milli Görüş`e ne kadar ihtiyacı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Biz Milli Görüş olarak yıllardan beri etkin güçlerin, egemen güçlerin takip ettikleri yolun yanlış olduğunu söyleyerek hatta haykırarak geldik. Biz terörle mücadelenin yapılış biçiminin yanlış olduğunu haykırmaya devam ettik çünkü bu millet bizim milletimizdir. Yanan can bu milletin canı, bizim canımızdır.\"dedi.

 

Terör olaylarının azalacağına artarak devam ettiğini dile getiren Kamalak, \"Terörle mücadeleyi şüphesiz birkaç dakikaya sığdırmak mümkün değildir. Ama şunu hemen belirteyim, terörle mücadelede 3 aşamalı bir program uygulanmalıdır. İlk etapta kan durdurulmalıdır. Şu an Türkiye`mizin yapması gereken ilk iş terör diye akan kanı durdurmaktır. Sonra tedaviye geçilmelidir. O tedavilerde iktisadi, sosyal, psikolojik ve eğitim biçimiyle ortaya çıkar. Ama tüm bunların en etkin ilacı hiç şüphesiz ki İslam`dır\" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak eğitim sistemindeki sorunlara değinen Kamalak, \" Bugün birtakım eften püften dersler bu milletin çocuklarına ilkokul birinci sınıftan itibaren okutulurken temel kitap Kur`an-ı Kerim neden okutulmasın, Zarar verir diye mi? Bu problem de Milli Görüşü bekliyor\" diye konuştu.

 

Program, davetlilerin akşam namazını Anadolu Gençlik binasında eda etmelerinden sonra sona erdi.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir