• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
İlk İcraatı Makam Araçlarını Kaldırmak Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite bünyesinde, Rektör Prof. Dr. Yörük haricinde hiçbir yönetici, makam aracı kullanamayacak. Ayrıca Prof. Dr. Yörük, rektörlük yarışında kendisine rakip olan üniversite hastanesinin başhekimi Prof. Dr. Yahya Çelik`i görevden alarak yerine Doç. Dr. Ümit Nusret Başaran`ı atadı.

Trakya Üniversitesi’nde Prof. Dr. Enver Duran`ın, üst üste iki dönem rektörlük yaptığı için mevzuat gereği yeniden aday olmadığı seçimlerde 10 aday yarıştı. Prof. Dr. Muzaffer Demir, Prof. Dr. Yener Yörük ve Prof. Dr. Beyhan Kahramanlıoğlu, ilk üç sırayı aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Trakya Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yener Yörük’ü atadı.

Prof. Dr. Enver Duran, geçen pazar günü Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle rektörlük koltuğunu Prof. Dr. Yener Yörük’e devretti.

MAKAM SALTANATINA SON

Bünyesinde 10 fakülte, 4 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu bulunduran Trakya Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Yörük’ün ilk emri, 3 rektör yardımcısı, 10 dekan, üniversitenin genel sekreteri, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerinin makam aracı saltanatına son vermek oldu. Rektörün verdiği emirle makam araçları garaja çekildi ve hizmet aracı olarak kullanılmaya başlandı. Makam aracı olarak kullanılan lüks araçlar, gerekli zamanlarda ulaştırma biriminden talep edilecek.

Prof. Dr. Yener Yörük, eski Rektör Prof. Dr. Enver Duran’dan kalan yaklaşık 250 bin lira değerindeki Audi A 6 marka makam aracını kullanıyor.

Hizmet araçlarının havuzda hazır bulanacağını belirten Prof. Dr. Yener Yörük, şunları söyledi:

"Üniversitemizde ilgili mevzuatla tahsis edilen Rektörlük makam aracı bulunmakta, diğer hizmet araçları eğitim- öğretim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere havuzda hazır bulundurulmaktadır. Böylelikle kamu kaynaklarının kullanımında etkinlik, verimlilik ve tasarruf amaçlarına ulaşmak mümkün olacaktır."

ÇİÇEK İSTEMEDİ

8`inci dönem Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Yörük, atanması nedeniyle çiçek gönderilmemesi, arzu edenlerin Trakya Üniversitesi Vakfı hesabına bağışta bulunulmasını istedi.

BAŞHEKİMİ DEĞİŞTİRDİ

Prof. Dr. Yener Yörük, rektörlük seçiminde kendisi gibi rektör adayı olan ve yarışı 4`üncü sırada tamamlayan Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yahya Çelik`i görevinden alarak yerine Doç. Dr. Ümit Nusret Başaran`ı atadı. Dün hastaneninin başhekim odasında düzenlenen devir teslim törenine katılan Rektör Yörük, hastanenin mührünü temsili olarak Prof. Dr. Çelik`ten aldı ve Doç. Dr. Başaran`a teslim etti. Rektör Yörük, 4 yıldır başhekimlik yapan Çelik`e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve plaket verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir