• DOLAR 32.497
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2494.385
  • ...
Bina Camları Elektrik Üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geliştirilen nano teknolojik ve ışık geçirgenliği yüksek filmler sayesinde camlara yapıştırılacak güneş enerjisi panellerinden evlere elektrik sağlanacak

Bina camları elektrik üretecek

AA muhabirinin çeşitli kaynaklardan derlediği bilgilere göre, güneş, rüzgar ve dalga gibi konulara yönelen ``temiz enerji`` şirketleri, araştırma kuruluşları ve enstitüleri birbiri ardına yeni gelişmeleri tanıtıyor.

California Üniversitesi Nano Sistem Enstitüsü`nden bir grup araştırmacı, ışık geçirgenliği yüksek güneş filmi geliştirdi.

Grubun, Polimer Güneş Hücresi (PCS) olarak adlandırdığı sistem, genel olarak görünür değil, güneşten gelen infrared ışığı depolayarak elektrik üretiyor ve yüzde 70 şeffaflık sağlıyor.

Araştırmacılar bunun için ışığa duyarlı fotoaktif plastik kullandılar. Bu sistemle çok düşük maliyetle özellikle mobil cihazlar için yeterli elektriğin üretilebildiği belirtiliyor.

Bir kaç ay önce ise 3M firması, Japonya`daki CEATEC teknoloji fuarında, cama yapıştırılan 1 metrekarelik güneş filmi ile bir iPhone cihazının rahatlıkla şarj edilebildiğini göstermişti.

Şirketin çalışmasında, film takılan camın iki yüzeyi arasında 10 derecelik ısı farkı olduğu da belirlenmişti.

Araştırmacılar, özellikle yeni nesil güneş filmleriyle kaplanan gökdelenlerde daha çok elektrik üretilebileceğini ifade ediyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir