• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 7 Ağustos 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Elektrik Sıkıntısı Esnafa İş Yaptırmaz Oldu`
Batman`da elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, durumu mahkemeye taşıma kararı aldı.

`Zekât Vererek Allah`ın Gazabından Korunun`
İslam`ın beş şartından biri olan zekâtın ferdi bir ibadet olduğunu ifade eden Molla Abdurrahman İçlek, zekât ibadetinin hakkıyla anlaşılıp yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde Allah çetin azabıyla karşılaşılacağını söyledi.

Batman Umut Gazetesi; `Batman Sallandı`
Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Batman ve Diyarbakır`da da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre, Ortabağ depreminden sonra Uludere Uzungeçit`te 3,4 ve 2,4 ve Uludere Gülyazı`da 2,6 şiddetinde 3 ayrı deprem yaşandı.

`Cami Halı Bekliyor`
Vatandaşların el birliği ile yapılan Çarşı Mahallesi Camii, ibadete açılması için halı bekliyor.

Batman Gazetesi; `Gercüş`te Trafik Kazası`
Edinilen bilgiye göre, taziye ziyareti için Batman istikametine gelen 47 LD 809 plakalı otomobil, önceki gece saat 24.00 sıralarında Gercüş ilçesine bağlı Gürbüz köyü mevkiinde Hasankeyf`ten Gercüş`ün Kozlu köyüne giden Mehmet Orak ve İslam Tekin`in bulunduğu motosiklet ile çarpıştı. Kazada Mehmet Orak (17) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan İslam Tekin de (18) kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Mehmet Nuri Aslan (38) ve Selman Aslan (16) yaralanarak Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Mehmet Orak ve İslam Tekin, Gercüş`ün Kozlu köyünde defnedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Batman Pusula Gazetesi; `Gercüş Yolu Kana Bulandı 2 Ölü 2 Yaralı`
Özel oto motosikletle çarpıştı. Gercüş yolunda meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

`Beşir Atalay Bugün Batman`da`
AK parti il teşkilatının vereceği iftar yemeğine katılacak olan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay`ın iftardan sonra basınla toplantı yapması bekleniyor.

Batman Medya Gazetesi; `Kaza bilançosu ağır`
Batman genelinde son günlerde meydana gelen kazalarda yaşanan can kayıpları ürkütücü boyutlarda. 15 günlük sürede kazalarda 13 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi ise yaralandı.

Batman Postası; `Şırnak depremi Batman`da Hissedildi`
Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem Batman ve ilçelerinde de hissedildi.

`Petrol Boru Hattında Patlama`
Mardin`in Midyat ilçesinden geçen BOTAŞ`a ait Kerkük - Yumurtalık boru hattında patlama meydana geldi.

Batman Petrol Gazetesi; `Belediyeyi Alın, Burası da Antep Gibi Olur`
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Batman`da iftar yemeğinde bir araya geldiği kız öğrencilerinin Gaziantep`i överek güzel bulduklarını söylemesi üzerine, \"Belediyeyi alın, burası da Antep gibi olur\" dedi.
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Gercüş`te Trafik Kazası: 2 Ölü, 2 Yaralı`
Batman`ın Gercüş ilçesinde meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Taziye için Batman`a giden 47 LD 809 plakalı otomobil, saat 24.00 sıralarında Gürbüz Köyü mevkiinde Hasankeyf`ten Gercüş`ün Kozlu (Cımeliné) köyüne giden Mehmet Orak ve İslam Tekin`in bulunduğu motosiklet ile çarpıştı.

Batman Barış Gazetesi; `Polis, Batmanlı Gençleri Fena Dövdü`
Verilen bilgilere göre, Cumartesi akşamı iftar saatinde Yenibosna semti Fevzi Çakmak Mahallesi`nde polisler tarafından zihinsel engelli Kemal Karataş`a kimliği soruldu. Karataş, polislere \"kimliğim yok\" deyince polisler tarafından gözaltına alınmak istendi. Karataş direnince polisler tarafından dövüldüğü iddia edildi.

`Cami Halı Bekliyor`
Vatandaşların el birliği ile yapılan Çarşı Mahallesi Camii, ibadete açılması için halı bekliyor.

Batman Duruş Gazetesi; `Semerkand Kitap Fuarını Atatürk Parkının Önünde Açtı`
Ramazan dolayısıyla önceki akşam başlayan ve 12 gün sürecek geleneksel kitap fuarı Batman Atatürk Parkının önünde açıldı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Gercüş`te Feci Kaza: Ölü 2 Yaralı`
Gercüş`te meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `1 Km`lik İftar Yemeği`
İlçelerdeki iftar yemeğinin en büyüğü Sason`da verildi. Önceki akşam ilçe meydanındaki iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Turhan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İl yöneticileri ile ilçe esnafın katıldığı 1 km`lik iftar yemeğinde 3 bin kişi ağırlandı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir