• DOLAR 32.494
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2479.915
  • ...
Çınar`da İmam Hatip Ortaokulu Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yeni eğitim sistemiyle imam hatiplere olan talebin artması bu okulların yetersizliğini de ortaya koydu. Bu açığı kapatmak için birçok il ve ilçede olduğu gibi Çınar`da da İmam Hatip Ortaokulu açılıyor.

 

Okulun açılabilmesi için 4. sınıfı bitirip 5. sınıfa geçen yeterli sayıda öğrencinin başvurması gerekiyor. Görüştüğümüz yetkililer bu konuda velilerimizin duyarlı olması gerektiğini, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 5. sınıfı okuyacak çocuklarını İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptıracaklarına dair dilekçeleri Çınar Lisesinde bulunan kayıt komisyonuna vermelerini istediler.

Yetkililer sadece Çınar merkezi değil, Çınar`ın köylerinden de müracaatların alındığını, köylerden gelecek öğrencilerin taşıma sistemiyle okula getirilip götürüleceğini ifade ettiler.

Anadolu İmam Hatip Lisesi ile düz İmam Hatip Lisesi açılması için de müracaatta bulunduklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlığın şu anda yeni liselerin açılmasını durdurduğundan, bu sene için lise bölümünün açılmayabileceğini, buna rağmen gerekli girişimlerin devam ettiğini söylediler. Çınar`ın nüfusunun az olmasından dolayı, direk olarak normal İmam Hatip Lisesinin açılamadığını, ancak açılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılabileceğini ifade eden yetkililer, bu sene yetişmezse bile önümüzdeki sene Anadolu İmam Hatip Lisesinin Çınar`da açılacağını ifade ettiler.

 

İmam Hatip Ortaokuluna müracaatlar 17 Ağustosa kadar devam edecek. Çınar İmam Hatip Ortaokulu şu anda Çınar Lisesi olarak hizmet veren binada eğitim öğretim verecek. Çınar Lisesi ise YİBO`nun yanında yapılan yeni binasına taşınacak. (M. Ata Güler - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir