• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Nusaybin`e 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Nusaybin`de TOKİ tarafından yapılan 150 yataklı devlet hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde sürüyor. Kaymakam Murat Girgin, yeni hastane binasının 23 Milyon 641 bin TL`ye mal olacağını söyledi.
 
Girgin, 12 Temmuz 2011 tarihinde ihalesi yapılan hastane inşaatına Ağustos 2011 sonlarına doğru başlandığını hatırlattı. İnşaatın yaklaşık bin gün süreceğini kaydeden Girgin; "yeni hastanemizin binası hızlı bir şekilde sürüyor. Şirketin bitim için belli bir süreleri var. Hiç bir aksilik yok. Mayıs 2014 tarihinde hastanemizin teslim edilmesi gerekiyor." dedi.
 
Baştabip Barçın; "Yeni Binamız, Hizmet Kalitemizi Yükseltecektir"
Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Tunga Barçın, yeni hastane binasının hizmet kalitelerini yükselteceğini söyledi.
 
Mevcut binalarında 32 Uzman, 8 Pratisyen, 110 yardımcı sağlık personeli, 20 Güvenlik, 38 temizlik ve 44 otomasyon görevlisinin hizmet verdiğini kaydeden Barçın; "Acil ve polikliniklerimizde günde ortama bin 500 muayene, ameliyathanemizde 15 ameliyat yapılıyor. Yoğun bakım servisimiz ve Diyaliz ünitemizle hizmet kalitesi bakımında bölgede sayılı hastaneler arasındayız. Yeni hastane binamızın faaliyete girmesiyle eksik cihazlarımızı tamamlayacağız. Nusaybin Devlet Hastanesi çevre il ve ilçelerden de hasta kabulü yoğun olan bir ilçedir." şeklinde konuştu.
 
İnşaatın çalışmaları hakkında bilgi veren kontrol mühendisi Ersin Ayhan ise; hastane binası 9 bloktan oluşuyor. Şuanda 2 blok bitmek üzere. Hastane binasının yüzde 15 `inin tamamlandığını söyleyen Ayhan, "Hedefimiz 2013 bahar başlangıcına kadar kaba inşaatını bitirmektir."dedi. Ayhan, konuşmasının devamında erken bitirmek için 60 personelin gece - gündüz çalıştığını, 50 dönüm üzerine yapılacak yeni hastanenin Mayıs 2014`te bitmesini hedeflediklerini kaydetti.
 
Nusaybinli Halk Dışarıya İhtiyaç Duymayacak
Hastanenin tam donanımlı olduğunu söyleyen Ayhan içerisinde dahiliye, çocuk, diş, genel plastik cerrahi, göz, kardiyoloji, beyin cerrahi, kadın doğum, endoskopi polikliniklerinin bulunduğunu ve bu bölümlerin ameliyatlarının tamamının yeni yapılan Nusaybin Devlet Hastanesi`nde yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Böylece Nusaybin halkının artık hastane ihtiyaçlarını dışarıda aramaya gerek kalmadığını kaydetti. (Halil Akbalık - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir