• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
SBS`yi Kazanan Adaylar İçin Kritik Gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Seviye Belirleme Sınavı`nı (SBS) kazanan ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için 1 Ağustos`ta başlayan tercih başvuru süresi, yarın sona eriyor.

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP) 196 ve üzerinde olan öğrenciler tercih işlemi yapabilecek. OYP`si 196`nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacak.

Adaylar tercih işlemlerini bakanlığın ``http://oges.meb.gov.tr/`` adresindeki tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna göre yapabilecek. Adayların tercih listesinin bir kez düzenleneceğini, daha sonra ikinci bir tercih, düzeltme işlemi yapılmayacağını ve tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağını dikkate alarak tercihlerini özenle ve dikkatle yapmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemleri için tercih süresi yarın sona erecek. Öğrenciler en fazla 10 tercih yapabilecek. Elektronik ortamda tercih yapacak veliler, tercihleri ``http://www.meb.gov.tr``, ``http://oges.meb.gov.tr`` veya ``https://e okul.meb.gov.tr`` internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak yapacak.

Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler ise tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan ``Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu``nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek. Tercihler, okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.

Tercihlerle ilgili her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.

Tercihlerin öncelik sırasına ve yayımlanan bir önceki yıl okul taban puanları dikkate alınarak yapılması gerekiyor.

Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilecek.

OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilecek.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir