• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Rus Özel İstihbaratı Emir Muhammedi Arıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber –Dış haberler servisi- Riyad Makaev

TATARİSTAN - İnternet`te, 19 Temmuz`da Tataristan`ın başkenti Kazan`da Tataristan Müftüsüne ve yardımcısına karşı düzenlenen suikastı üstlenen bir vidio görüntü yayınlandı. Görüntülerde Elinde silahı bulunan ve askeri uniforma giyen genç biri kendini Tataristan mücahidlerinin Emiri Muhammed olarak tanıtıyor. Tatar müslümanlara sabır etmelerini ve Allah`ın rahmetinden ümitlerini kesmeyin diye hitab eden Emir Muhammed. Kazan`da gerçekleşen saldırı kendi emriyle yapıldığını ve bu gibi saldırılara bundan sonra da devam edeceklerini açıkladı.

Emir Muhammed yapılan saldırı, Allah`ın düşmanlara karşı yapıldığını ve kim Allah`ın düşmanlarına yardımcı oluyorsa biz onlara karşı böyle saldırılar düzenleyeceğiz diye sözlerine ekledi.

Bu açıklama sonrası Tataristan`da ciddi bir şekilde kitlesel tutuklamalar başladı. Uzun sakal bırakan müslümanlar potasiyel bir tehdit olarak görünmeye başlandı. İnsan hakları örgütleri ciddi ihlallerin olacağından endişe ediyor. Bugün tutuklamalara karşı yapılan miting sonrası iki kişi sorgulamak için gözaltına alındı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir