• DOLAR 32.566
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2431.994
  • ...
Nuh Eğitim Der, Ramazan`da 287 Aileye Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak`ta yaptığı faaliyetler ile halkın teveccühünü kazanan Nuh Eğitim Der, Ramazan ayı yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayının ilk günü Roboski mağdurlarıyla Ramazan ayı yardımlarına start veren Nuh Eğitim Der, her gün yaptığı yeni yardımlar ile gündem olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; "Yardımlarımız Ramazan ayı boyunca imkanlar dahilin de sürecek. Şu ana kadar toplamda 287 aileye ulaştık. İnşallah en az 400 aileye ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

"Ramazan Ayı, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı bir aydır. Şırnak halkı da bu konu da çok hassas ve duyarlıdır. Hayırsever vatandaşlarımız, yardıma muhtaç ailelere yardımcı olduğu vakit, manevi olarakta rahatlıyor" diye ifade eden Tatar konuşmasını söyle sürdürdü:

ROBOSKİ MAĞDURLARINA YARDIM İNSANİ BİR HAK
"Uludere`nin Gülyazı ve Ortasu köylüleriyle Ramazan ayı yardımlarına başladık. Ramazanın ilk günü gerçekten çok zor durumda bulunan Roboski mağdurlarının ailelerine ve bu köylerde bulunan ihtiyaç sahiplerine 40 adet gıda paketiyle yardım çalışmalarına başladık. Daha sonrada gerçekten ihtiyaç sahibi 3 köylünün de derneğimize bizzat gelerek yardıma muhtaç olduğunu beyan etmesiyle kendilerine de ayrıca 3 paket gıda yardımı yapıldı. Böylece bu köylerdeki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardım 43 pakete çıktı. Oradaki insanlar gerçekten çok mağdur durumdalar. İmkânları olan sivil toplum kuruluşlarının da buraya yardım göndermelerini, onlara yardımcı olmalarının insani bir hak olduğunu düşünüyoruz.

ROBOSKİ`DEN SONRA ŞIRNAK MERKEZ
"Allahu Teâlâ`nın iyilikte ve takvada bir birinize yardımcı olunuz, ama günahlarda ve düşmanlıklarda bir birinize yardımcı olmayınız buyruğu gereği, Ramazan ayı yardımlarımızı bütün ay boyunca aralıksız imkânlar ölçüsünde sürdürmenin gayreti içindeyiz.

Çalışmalar kapsamında Şırnak merkezde ilk önce Yeşilyurt Mahallesinden başladık. Yeşilyurt Mahallesinde tespit edilen ihtiyaç sahiplerine 19 adet gıda paketi ulaştırdık. Daha sonra bu sıcak Ramazan ayında çok mağdur durumda bulunan Vanlı depremzedeye bir buzdolabı temin edilerek kendisine ulaştırdık. Tüm bunları daha önce kamuoyu ile de paylaşmıştık.

TOPLAMDA ŞIRNAK`TA 287 AİLEYE ULAŞTIK
Dağıtılan yardım paketlerini mahallere göre sıralayan Tatar şunları söyledi: "Bunların dışında iki aileye çamaşır makinesi, Gündoğdu Mahallesine 36 adet, Dicle mahallesine 20 adet, Gazipaşa Mahallesine 51 adet, Atatürk Mahallesine 15 adet, İsmetpaşa Mahallesine 50 adet, Aydınlıkevler Mahallesine 9 adet, Vakıfkent Mahallesine 12 adet ve Yeni Mahalleye de 29 adet Gıda Paketi Yardımında bulunduk. Yeşilyurt Mahallesi ve Roboski Mağdurlarıyla beraber toplamda 284 aileye gıda paketi, 1 adet buzdolabı ve 2 adet çamaşır makinesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Bu konuda dernek üye ve gönüllülerimiz durmaksızın çalışıyorlar. Allah kendilerinden ve bu fakirlere ulaştırdığımız yardımlarda bize güvenerek destek veren hayır sahiplerinden de gani gani razı olsun. Ramazan bitmiş değil, halen çalışmalarımız devam ediyor. Kısmet olursa 400 aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Şırnak`ın diğer mahallelerinede ulaşmanın gayreti içindeyiz. Bunun için de tüm hayır sahiplerinin bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yardımlar ve imkânlar arttıkça ulaşabileceğimiz ihtiyaç sahipleri de o oranda artacaktır." dedi. (Emcet Yalçın-İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir