• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`28 Şubat` İçin 90 İsim Dinlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, yeni yasama döneminde yol haritasını belirledi. 28 Şubat post-modern darbesinin aktörü ya da tanığı olan yaklaşık 90 isim, dinlenecek, bu isimlere davetiyeler gönderildi. İlk dinlenecek isimler eski Başbakan Tansu Çiller ile dönemin medya patronları olacak. 

 

28 Şubat sürecine yaşananları araştıran alt komisyon, yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim`den itibaren 28 Şubat post-modern darbe süreci ve 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili "kritik" isimlerle görüşme yapacak.

Takvim Netleşti

Komisyon, eski Başbakan Tansu Çiller, cezaevindeki eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir`in aralarında bulunduğu isimlere yapılacak görüşmeleri takvime bağladı.

Komisyon 6 kategoride sınıflandırdığı 90 ismi dinleyecek.

İlk Olarak Çiller Dinlenecek

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, "Tansu Hanım ile birlikte o günün gazetecileri, medya patronları Ekim ayı içerisinde dinleyeceğimiz grubun içerisinde olan isimler" dedi.

Medya Patronları da Denlenecek

Komisyonun dinleyeceği gazeteci ve medya patronları arasında dönemin önemli isimleri var. İdris Şahin, bu kmonuda,  "Turgay Ciner, Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Fatih Çekirge, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök ve buna benzer o günkü gündemde olan pek çok isim var" diye konuştu.

Komisyon Ekim ayıyla birlikte her hafta bir ismi ya Meclis`te ya da İstanbul`da dinleyecek. Komisyon, dinlenmesine karar verilen ancak tutuklu olan isimleri ise bulundukları cezaevinde ziyaret edecek.

Komisyon Sözcüsü Şahin, bu isimlerle ilgili olarak ise "Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Teoman Koman, Hanefi Avcı, Mehmet Ağar öncelikli olarak dinlemeyi düşündüğümüz kararlaştırdığımız isimler" dedi.

Komisyon, Ergenekon davası kapsamında verdiği son ifadelerle gündem oluşturan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök`ü ise dinlemeyecek. Komisyon dinlenmesine karar verilen ancak adresi tespit edilemeyen isimlere ulaşma konusunda ise ısrarcı değil.

Komisyonunu dinleyeceği isimler arasında Refahyol Koalisyon Hükümeti`nin Doğru Yol Parti`li Milli Savunma Bakanı olan ve halen Meclis`te CHP Bursa Milletvekili olarak görev yapan Turhan Tayan da var.

Akın Birdal, Bülent Orakoğlu, Cavit Çağlar, Aykut Cengiz Engin, Cumhur Ersümer, Hayri Kozakçıoğlu, Mehmet Nuri Yılmaz da dinlenecek isimler arasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir