• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
`AK Parti`nin  Sesizliği Bizi Derinden Üzmüştür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- 2 Temmuz`da Van Hafıziye Mahallesindeki evine giderken silahlı 3 kişi tarafından arabasından indirilip kaçırılan Van Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış için, İHD Van Şubesinde basın açıklaması düzenlendi.
 
Tanış için düzenlen basın açıklamasına Mazlum-Der Van şubesi, Van Barosu, Tanış`ın ailesi ve Şemskan Aşireti mensupları katılara destek verdi. Basın açıklamasında Tanış`ın bir an önce serbest bırakılması istendi.
 
Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Mazlum-Der Van şube başkanı Fuat Değer, daha önce 4 kez Hayrullah Tanış`ın bırakılması için çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, "Mazlum-Der- İHD ve Van Barosu olarak çağrımızı beşinci kez yineleyerek Hayrullah Tanış`ın biran önce bırakılmasını istiyoruz" dedi.
 
AK Parti Şimdiye Kadar Hiçbir Girişimde Bulunmamış
Daha sonra okunan basın açıklamasını Hayrullah Tanış`ın amcaoğlu Yüksel Tanış okudu.
AKP`nin sessizliğinin kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Tanış, "Sterk Tv , Nüçe Tv`nin Hayrullah Tanış`ı basına vermesiyle endişeli olan ailesini umutlandırmıştır.Hayrullah Tanış bir an önce ailesine kavuşmak için İHD ,Mazlum-Der. Baro ve Hükümet yetkililerine seslenerek yardım talebinde bulundu. İHD Mazlum-der ve Van Barosu bu çağrıyı özveriyle ele alarak ailesinin ızdırabını gidermek için 5. defa bu çağrıyı tekrarlayarak üzerine düşen insanı vazifeyi yerine getirmiştir. Tanış`ın ailesi olarak minnettarlığımızı ifade ediyoruz.Fakat maalesef Hükümet yetkilileri ve mensubu olduğu siyasi parti şimdiye kadar hiçbir girişimde bulunmuş değil doğrusu buna bir anlam veremiyoruz" şeklinde konuştu.
(Fırat Arslan-Sinan Bilici/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir