• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Depremzedelerin Arakan Fedakârlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da mübarek Ramazan Ayını idrak etimiz şu günlerde bu Ramazan ayının kanayan yarası olan Arakan Müslümanları için Van İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı organizesinde Van`da 136 bin TL toplandı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası dahilinde 61bin TL toplandığını hatırlatan Van İl Müftüsü Nemetullan Arvas, 80 bin TL toplamayı hedefledikleri kampanyada 136 bin TL topladıklarını ifade etti. Arvas, \"Bu depremzede Müslümanların kardeşlerine uzanan yardım elidir\" dedi.

 

\"Depremde Bize El Uzatıldı Bizde Şu An Arakanlı Kardeşlerimize El Uzatıyoruz \"
Ramazan ayı içerisinde birçok çalışma yaptıklarını hatırlatan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi.\"61 Cami de iftar yemeği verdik. Bu iftar yemekleri Hz Ömer Camii`nde bunu bir süre devam ettirdik sponsorlar çıktığı takdirde tekrar devam ettireceğiz. Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çeşitli kesimlerden oluşan bir iftar yemeği tertip ettik. Ayrıca 106 camimizde yüz yüze vaaz veriyoruz. Bu mübarek ayda başladığımız merkezi sistemden mahalli sisteme geçişi de büyük ölçüde gerçekleştirdik. Bu ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalardan biri de Diyanet İşleri Bakanlığımızın başlattığı Arakan Müslümanlar için yardım kampanyasıdır. önceki açıklamamızda 61 bin TL toplandığını belirtmiştik. Şuanda ise bu miktar hedeflediğimiz 80 bin TL`yi aşarak 136 bin TL ye ulaştı. Tabi bu da depremzede vatandaşlarımızın Arakanda fakru zaruret içerisinde ki Müslüman kardeşlerine yardımıdır. Bunlar hesaba yatırıldı. Depremde bizlere el uzatıldı. Bugünde bizler bu Müslüman kardeşlerimize el uzatıyoruz.\" (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir