• DOLAR 32.57
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2436.602
  • ...
Mısır`da 3 Günlük Yas İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali, Cumhurbaşkanı`nın vatan uğruna canlarını feda eden üç askerin cenaze törenine katılacağını açıkladı.

Ali, tüm güvenlik birimlerinin saldırının faillerini ortaya çıkarmak için çalıştığını, İstihbarat, Milli Güvenlik Birimleri ve uzman birimlerin bilgisi dahilinde yürütülen soruşturma bittiğinde sonucunun açıklanacağını belirtti. Ali, saldırganların Mısırlı mı yoksa yabancı mı olduğunun henüz belirlenemediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Cumhurbaşkanının Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi, Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı ile görüştüğünü ve görüşmede Sina`da Mısır otoritesini vurgulamak için mümkün olan tüm işlemlerin yerine getirileceği kararı alındığını söyledi.

Konunun tartışmaya açık olmadığını belirten Ali, Sina yarımadasının üçte birine asker konuşlandırılıp konuşlandırılmayacağı konusuna açıklık getirmedi.

Mısır ve İsrail arasındaki barış anlaşmasına sonucunda Mısır Askeri Kuvvetleri`nin Sina yarımadasında bulunmasına ve silahlanmasına kısıtlamalar gelmişti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir