• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
`İtikafa Girene 100 Şehid Sevabı Vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Mübarek Ramazan ayının yaşadığımız şu günlerde müminler peygamber efendimizin sünneti olan itikaf hazırlıklarına başladılar. Ramazan`ın son 10 gününde eda edilen bu ibadet günümüzde de il müftülükleri tarafından belirlenen camilerde Müslümanlar tarafından eda edilmekte.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına konuşan Molla Ekrem Derdiyok, İtikaf ibadetiyle ilgili önemli bilgiler verdi.
İtikafın sünnet ibadet olduğunu belirten Molla Ekrem Derdiyok, Peygamber Efendimizin(sav) Ramazan ayının son 10 gününde camide itikafa girdiğini ifade ederek Resululahın(sav) ailesine ve sahabelerine itikafa girmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

Derdiyok , "Özellikle bu asırda itikafın terk edilmesi ve unutulur bir hale gelmesi, yeniden onu canlı tutmak ve camilerde itikaf ibadetini ihya etmek isteyen bir müslümana 100 şehit sevabı verileceğine inanıyoruz. Çünkü Resulullah efendimiz bir hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki; "Ümmetimin bozulup sünnetimin terk edildiği bir dönemde tek bir sünnetimi ihya eden bir kişi için 100 şehit sevabı vardır" itikaf ibadeti de bu terk edilmiş sünnetlerden biri olduğu için onu ihya eden Allah`ın izniyle aynı sevaba ulaşır diye düşünüyorum" dedi.

İtikafa girecek Müslümanlara tavsiyelerde bulunan Derdiyok, "İçinde yaşadığımız asırda olan Müslümanlara tavsiyemiz, bu büyük mükafat ve sevabı elde etmek için muhakkak itikaf sünnetini yaşamalılar inşallah. bu kendi ahiretleri için büyük bir yatırımdır. Bu yatırımı yitirmek aklı selim sahibi lan insanların işi olamaz. Aynı zamanda emr-i bil ma`ruf ve neh`yi anil münker şiarının da kapsamına girdiği için mü`minler bu maruf olana ibadetle birbirlerine örnek olmalıdırlar. Bunu yaşadıkları zaman iyiliği yerine getirmekle beraber, onu terk eden kişiyi ikaz etme görevlerini de yerine getirmiş olurlar. İnsanın yaratılış amacı da zaten budur" ifadelerini kullandı.


Alimlerin itikaf konusunda ittifak halinde olduklarını ifade eden Derdiyok, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı : " Hanefi ve Şafii mezhebine göre itikaf ibadeti sünnet olan bir ibadettir. İslam alimleri itikaf ibadetinin camii veya mescitler de yapılması gerektiği hususunda ittifak halindedirler. Müslümanlarında bu hususa dikkat etmeleri ve itikaf ibadetlerini camii veya mescitlerde yapmaları gerekir. Allah`u Teala yapılan bütün ibadetleri kabul etsin ve ümmetin dirliğine ve birliğine vesile kılsın inşallah" (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir