• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Belediye İşçilerin Mesai Saatleri Değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Şehir merkezinde hava sıcaklığı gölgede 40 dereceyi geçti. Ramazan ayı nedeniyle işçilerin performansında da düşüş yaşanıyor. Mardin Belediyesi ise çöp hizmetinde çalışan işçiler için mesai saatleri yeniden düzenledi.

Daha önce 05:00 ile 13:00 arasında olan mesai saatlerini sıcak hava ve oruç göz önünde tutularak sabah 06:00 ile 10:00 ve öğleden sonra 14:00 ile 18:00 saatleri değiştirerek yeni mesai uygulaması başlattı.

Mesai Değişikliği Ramazanla Sınırlı
Yeni mesai saatinin işçilerin isteği doğrultusunda değiştirildiğini ve Ramazan ayından sonra yeniden eski sistemle çalışmaya devam edeceklerini anlatan Belediyenin Temizlik İşleri Müdürü Kadri Toparlı, \"İşçilerimizin oruçlu olduğunu göz önünde bulundurarak, havaların gündüzün öğlen saatlerinde çok sıcak olması hasebi ile mesai saati uygulamasına gittik. Sıcak havada oruç tutarak çalışmak çok zor... Bu konuyu belediye başkanımıza aktarınca, mesai saatlerinde yeni düzenleme yapıldı. Yeni mesai saati uygulaması ile işçilerimizin performansındaki düşüşü önüne geçtik hem de işçilerimiz yeni düzenleme ile sıcaktan az şekilde etkileniyorlar, hem de belediye işlerinde aksamayı engelledi\" dedi.

Toparlı, mesai saati uygulaması için \"Her ne kadar belediyenin kadrolu merkepleri için bu uygulamayı yapmadıysak da onlarda işçilerimizin emrinde olduğu için bu mesai saatinden faydalanıyorlar\"ifadelerini kullandı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da yeni mesai saati uygulamasının sadece Ramazan ayı ile sınırlı olduğunu ve çöp hizmetinde çalışan işçileri kapsadığını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir