• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Filistin`den Yeni BM Atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler’de geçtiğimiz yıl başlattığı `tanınma girişiminde` yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki, eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na başvurarak ‘üye olmayan devlet’ statüsü talep edebileceklerini söyledi. Malki, Filistin’in resmi başvuruyu Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 27 Eylül’de BM Genel Kurulu’na yapacağı konuşmadan sonra gerçekleştireceklerini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı üye olmayan devlet statüsü için BM Genel Kurulu’nda oylama yapılması talebiniyse daha sonra yapacak. Malki oylama talebinin BM üyesi devletlerle gerçekleştirilecek istişarelerin ardından yapılacağını belirtti.

DOĞRU ZAMAN BEKLENECEK

Üye devletlerle yapılacak görüşmelerin de aylarca devam edeceği tahmin ediliyor. Filistin Dışişleri Bakanı, "Tüm üye devletlerle görüşüp oylama için doğru zamanı bulmaya çalışacağız. Diğer devletlerden hazırlanacak başvuru dosyası için yardım isteyeceğiz. Üye devletlerden istediğimiz desteğe ulaştığımızdan emin olduğumuz anda da oylama yapılmasını talep edeceğiz" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir