• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Elektrik Sıkıntısı Esnafa İş Yaptırmaz Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da 1.caddede elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları devam ederken, iş yapamaz duruma geldiklerini belirten esnaf, soruna çözüm bulunmasını istedi.

 

Çalışmalar nedeniyle yaşanan sıkıntılara tepki gösteren esnaftan Kenan Erdem, \"1. Cadde`nin esnaflarının başına gelen sıkıntılar gibi benim de klimam ve bilgisayarım yandı. Bundan önce her ne kadar yetkililere haber verdiysek de çağrımız cevapsız kaldı. Esnaflar olarak bu sıkıntılara sebep olanları mahkemeye verme kararı aldık\" dedi.

 

TEDAŞ`ın ihaleyi verdiği şirketin pasifliğinden çalışmaların uzun sürdüğünü ve 1 metre yerin altında olması gereken elektrik hattının 20 cm döşenmesinin sıkıntıya sebep olduğunu dile getiren esnaftan Selim Dündarkaya ise, \"TEDAŞ`ın 1.caddede altyapı elektrik çalışmalarında verilen yüksek gerilim enerjisinden dolayı klimamız ve elektrik sayacımız yandı. Klimamızın motoru bize 500 TL`ye mal oldu\" ifadesini kullandı.

 

Fatura Ödeme Merkezi sahibi Bayram Seven, \"7-8 aydır TEDAŞ`ın tadilatlarından dolayı elektrikle ilgili büyük bir sıkıntı yaşandı. En son yüksek verilen voltajdan dolayı klima ve alarm sistemi bozuldu. TEDAŞ bu sıkıntılarımızı biran önce gidermesini istiyoruz. Ayrıca iki günde bir caddemizin trafosu yanıyor\" şeklinde konuştu.

 

Dişçi Vasfi Çiftçi de, \"1. caddede bir hafta önce altyapı çalışmalarında klimamız yandı. Her gün birkaç defa elektriğin kesilmesi işimizi olumsuz etkiliyor. Biz esnaflar bir araya gelip bu işin sorumlularından davacı olmaya karar verdik\" açıklamasını yaptı. (M. Sait Çelik, Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir