• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Balyoz`da Tahliye Talepleri Reddedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

``Balyoz Planı`` davası savcısı Hüseyin Kaplan, davanın başka bir mahkemeye naklinin mevcut sorunları çözmeyeceğinden, yargılamaya devam edilmesine, esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istedi.

 

Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile Koramiral Abdullah Can Erenoğlu`nun da aralarında bulunduğu 250`si tutuklu 365 sanıklı ``Balyoz Planı`` davasının 97`inci duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi`nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına, emekli Oramiral Özden Örnek ile MHP`den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan`ın da aralarında bulunduğu 222 tutuklu sanık katıldı.

Emekli Orgeneral Ergin Saygun ve YAŞ kararıyla emekliliğe sevk edilen korgeneral Nejat Bek`in de aralarında bulunduğu 28 tutuklu sanık ile ``Ergenekon`` davasından tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan 7 sanık ile 6 avukat da hazır bulundu.

``Deliller değerlendirilmeden, savcının esas hakkında görüşünü açıkladığı ve tanık dinleme taleplerinin kabul edilmediği`` gerekçesiyle mahkemeyi protesto amacıyla sanık avukatlarının büyük bir bölümünün duruşmaya katılmamaya devam ettiği görüldü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir