• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Sina Saldırısının Arkasında Siyonist İsrail Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin hükümeti ile Filistinli gruplar, Sina`nın kuzeyindeki kontrol noktasını hedef alan ve 16 Mısır polisinin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan İsrail`i sorumlu tuttu.

Gazze’deki Filistin hükümetinin Sözcüsü Tahir en-Nunu, saldırıları görüşmek üzere Başbakan İsmail Heniye`nin İçişleri Bakanı Fethi Hammad ve emniyet yetkilileri ile Gazze-Mısır sınırında bir araya geldiğini açıkladı.

Başbakan Heniye, İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan açıklamasında "Bu saldırı ile Mısır ve Gazze halklarının arası açılmak istenmiştir. Mısır sınırındaki tünellerin tümünü kapatma kararı aldık. Gazze`ye herhangi bir sızmaya izin vermeyeceğiz. Filistin hükümeti olayın arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için Mısırlı yetkililer ile koordineli bir biçimde çalışmaktadır" dedi.

Öte yandan Filistinli gruplar da Sina`daki Mısır sınır birliklerine yönelik saldırıyı kınadı.

Mısır-İsrail sınırındaki Kerim Şalom sınır kapısı yakınında, silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 16 asker ölmüş, 7 asker de yaralanmıştı. Saldırganlar ayrıca ele geçirdikleri zırhlı araçlarla İsrail tarafına geçmeye çalışmıştı. (A.a) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir